Szerintеtek is sokkal szebb a német az angolnál?
Szia!
Az én véleményem szerint az angol nyelv a szebb/hasznosabb.
2008-ban kezdtem el németet tanulni és abban az évben abba is hagytam, mert számomra nehéz volt emellett nehezen tudtam kiejteni a szavakat, nehezebben jegyeztem meg a nyelvtani szabályokat. Azután jött az angol, amit 5 hónap alatt alapfokú szinten meg is tanultam. Tapasztalataimból következtetve az angol csomó szempontból jobb, pl.: a világon bárhol megértenek, ha angolul beszélsz, könnyebben fogja az agyad a szavakat (, vagyis könnyebben megjegyezhető)ezek mellett még 1000 meg 1 érvet tudnék sorolni amellett, hogy miért inkább az angolt vegye fel 1. nyelvnek az ember.
Persze azt is megértem, sőt probléma sincs vele, ha valaki németet tanul, mivel azért azzal is sok helyen meg tudod értetni magad, mindazonáltal egyeseknek kedveltebb nyelv mint jelen esetben az angol az angol.
Szép napot! :)
Most a sok német mániás lepontoz mindenkit, akinek más a véleménye?
Épp annyira releváns az a válasz is, aki nem ért veled egyet, mint aki igen, hiszen a kérdésre válaszol. Tehát ugyanolyan értékelést érdemel mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!