Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?
Szóval nekem a nyelvtanulás a szupererőm. Ha nyelvekről van szó tényleg szivacs vagyok. A baj, hogy mindig más nyelv tetszik. Egyszer a finn, egyszer a svéd/norvég, máskor a francia, utána arra ébredek hogy olaszt vagy spanyolt szeretnék tanulni és így tovább. Hetente változik hogy melyik nyelvbe vagy kultúrába szeretek bele. Gyakorlatilag ott vagyok most, hogy van 3 fix nyelvtudásom (Magyar, angol, német) plusz egy jópár másik társalgási szinten, de ugyanakkor olyanok, amik hosszútávon nem hasznosíthatóak.
Eddig a nyelvtanulással nem volt semmi különösebb célom, de most rájöttem hogy ezt az erősségemet ki kellene használnom, elvégre ha van egy ilyen tehetségem, és nem esik nehezemre miért is ne csináljak belőle megélhetést? Viszont akkor egy negyedik nyelvet kellene megtanulnom, és arra koncentrálni. Nyilván valami jövedelmezőt. Az angollal és a némettel nem sok mindent kezdhetek, ez a kettő nyelv a basic, valami kicsit kiemelkedőre lenne szükség.
Milyen nyelvek keresettek a magyar és az osztrák piacon? Kettőt nem vagyok hajlandó megtanulni, a mandarint és a japánt. Illetve arab és héber sem, mert a kultúrájukkal nem tudok azonosulni. A koreai (Samsungnál/LG-nél és hasonló nagyvállalatoknál szerethetik:D) vagy skandináv nyelveken gondolkodtam eddig.
9: A hadd/hagy-ról:
Igen, a filológia egy szakma, te viszont nem egy, hanem A szakmáról írtál. De inkább hagyjuk, mert csak még jobban hülyét csinálsz magadból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!