Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet lenne érdemes...

Milyen nyelvet lenne érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés

Szóval nekem a nyelvtanulás a szupererőm. Ha nyelvekről van szó tényleg szivacs vagyok. A baj, hogy mindig más nyelv tetszik. Egyszer a finn, egyszer a svéd/norvég, máskor a francia, utána arra ébredek hogy olaszt vagy spanyolt szeretnék tanulni és így tovább. Hetente változik hogy melyik nyelvbe vagy kultúrába szeretek bele. Gyakorlatilag ott vagyok most, hogy van 3 fix nyelvtudásom (Magyar, angol, német) plusz egy jópár másik társalgási szinten, de ugyanakkor olyanok, amik hosszútávon nem hasznosíthatóak.

Eddig a nyelvtanulással nem volt semmi különösebb célom, de most rájöttem hogy ezt az erősségemet ki kellene használnom, elvégre ha van egy ilyen tehetségem, és nem esik nehezemre miért is ne csináljak belőle megélhetést? Viszont akkor egy negyedik nyelvet kellene megtanulnom, és arra koncentrálni. Nyilván valami jövedelmezőt. Az angollal és a némettel nem sok mindent kezdhetek, ez a kettő nyelv a basic, valami kicsit kiemelkedőre lenne szükség.

Milyen nyelvek keresettek a magyar és az osztrák piacon? Kettőt nem vagyok hajlandó megtanulni, a mandarint és a japánt. Illetve arab és héber sem, mert a kultúrájukkal nem tudok azonosulni. A koreai (Samsungnál/LG-nél és hasonló nagyvállalatoknál szerethetik:D) vagy skandináv nyelveken gondolkodtam eddig.

2023. jan. 7. 23:42
A kérdező szavazást indított:
Koreai
Szláv nyelv⬇️
Újlatin nyelv⬇️
Skandináv nyelv⬇️
Holland
Bocsi de muszáj keleti nyelvet tanulnod:P
Más
12 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Angolból van már nyelvvizsgád?

Ha jól megy az angol és német, akkor a franciát javaslom, mert Európában nem csak sok francia anyanyelvű van, hanem nagyon sokan tanulják az angol mellett második nyelvként.

Az északi nyelveket csak akkor érdemes megtanulni, ha oda szeretnél költözni, mert ők remekül beszélnek angolul, még az idősek is.

2023. jan. 8. 00:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

ha a mandarin és az arab kiesik akkor az orosz vagy a spanyol volna a leghasznosabb. Bár európában a statisztikák alapjánan a leg többen spanyolul akarnak tanulni tehát lehet hogy pont mire azt megtanulod addigra már sok ember lesz aki tud spanyolut ezért kevésbé lesz keresett.

a francia is roh@dt hasznos, de én megőrülök tőle :DDD

2023. jan. 8. 00:18
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

"Az angollal és a némettel nem sok mindent kezdhetek"

Hát pedig kb ezt a két nyelvet perfektül beszélve bőven kb megnyílt előtted minden a vilàgon szinte. Sőt, sok ismerősömtől hallom, hogy német multinál sem előírás a német, mert még ott is inkább angolt használnak üzleti tárgyalásoknál stb.

2023. jan. 8. 08:16
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Azok az idők elmúlóban vannak, amikor egy kevesebbek által beszélt nyelv ismeretével nagyot lehet szakítani. Ma már angolul zajlik a multikon belül is a kommunikáció. Felismerték, hogy saját magukat korlátozzák be, ha ragaszkodnak a nemzeti nyelvükhöz a kommunikációban, legyen az francia, portugál, lengyel, orosz, arab, mandarin vagy bármilyen más nyelv, hiszen rájöttek, hogy a jó szakemberektől nem várhatják el, hogy megtanulják a nyelvüket – így viszont a világ minden tájáról válogathatnak angolul beszélő szakemberek közül.
2023. jan. 8. 09:06
 5/12 anonim ***** válasza:
40%

Egész életemben abból éltem, hogy ritka nyelveket beszélek, bármikor napokon belül találnék új állást, szóval nagyon nem jól mondják páran az előző válaszolók közül.

Északi nyelvek közül a svéd könnyű és keresett. Holland ugyanez.

De amúgy mindegy, bármelyiknek megvan a piaca.

2023. jan. 9. 04:20
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

5: Én trendekről beszéltem, te meg az egyszemélyes tapasztalatodról. A kettő nem zárja ki egymást, de ettől még te egyre inkább a kivételek táborába fogsz tartozni. Te még lehet, jól meg fogsz élni belőle az aktív éveidben, de egy mostani pályakezdő már közel sem biztos, hogy hosszú távon is talál magának munkát egy kevesek által beszélt nyelvvel. Ez ma lényegesen kockázatosabb döntés, mint 25-30 éve volt.

Ettől persze Kérdező megtanulhat bármilyen nyelvet, az tök jó dolog, csak nem biztos, hogy fogja tudni kamatoztatni a piacon. Pláne Ausztriában, ahol gyakorlatilag mindenki beszél angolul.

2023. jan. 9. 07:38
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Hagy tudjam már jobban a trendeket, ha én vagyok benne a szakmában. Logikusnak hangzik, amit mondasz, de nagyon el vagy tévedve.
2023. jan. 9. 10:51
 8/12 anonim ***** válasza:
41%

7: Mi az, hogy benne vagy >>A<< szakmában? Szerinted nyelvtudás csak egyetlen szakmához kell? Muhaha… Ez alapján inkább te vagy eltévedve.

(Amúgy meg Hadd, nem pedig Hagy)

2023. jan. 9. 11:25
 9/12 anonim ***** válasza:
40%
A hadd-dal kapcsolatban is tévedsz. És a filológia egy szakma. Te nem beszélsz ritka nyelveket, nem értesz a témához, de osztod az észt. Ennyit ér a válaszod.
2023. jan. 9. 11:33
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Hihetetlen h mindenütt összeakad két egymással veszekedő gyökér itt gyk-n. 🤣
2023. jan. 9. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!