Milyen taktikák vannak arra, hogy minél gyorsabban tudjak idegen szavakat tanulni?
Ne szavakat tanulj, hanem kifejezéseket, rövidebb mondatokat.
Amiket már a gyakorlatban is használni tudsz.
Nekem régen az működött elég jól, hogy a lakás különböző pontjaira, ahol sokat járok és legalább pár másodpercet állok vagy ülök, oda ragasztottam fel a szavakat kis papíron. (pl.: fürdőben tükörre stb.)
Így amikor arra jártam, mindig elolvastam őket és kb. 2-3 nap alatt megtanultam mindet, passzívan, aztán cseréltem őket újabb szavakra. Érdemes egyszerre egy témában összeírni őket. A legjobb, ha a nyelvvizsga tételek alapján csoportosítod őket.
vannak azért ennél haladóbb módszerek is!
kérdező menj az az 5 év 5 nyelv blogra, bálint ad külön a szótanulásra is ötletet, mint az anki meg a memrise.
amit a többiek mondtam, h. kontextusban kell tanulni, az axiómaszerű, tökre alap, ennél lépj tovább, és vesd be ezeket a progikat hozzá.
bálint 1 óra alatt 50 szót képes megtanulni ezzel, igen, szövegkörnyezetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!