Hogy jönnek ide a földönkívüliek, ha fénynél gyorsabban nem mozoghat tömeggel rendelkező test?
Ha végignézed az elnevezéseket, akkor nem fog el a röhögés? Nem nyilvánvaló, hogy ezeket unatkozó tinik találják ki?
Az alien csak simán idegen, a szomszéd is az.
Én szkeptikuska azt lépem, amit szemléltető eszközzel lépni lehet. Egy papírlap egyik végétől a másikig eljutni a papír felületén nagyon nagy távolság. De egy összehajtott lapon áthatolva sokkal rövidebb.
Dehogynem :D viccesek ezek az elnevezések, de hát végülis honnan tudnánk, hogy ők vajon hogy nevezik magukat, biztos nem latin betűkészletet használnak. Ha a külsejük olyan hogy eleve csak elmutogatni lehetne, és 9 végtag szükséges hozzá, gyakorlatilag bármilyen nevet lehet adni nekik :)
A papírlap-analógián én is gondolkoztam már, ez volt az "Event Horizon" filmben is, csak hát a papírlap az 2 dimenziós ezért lehet meghajlítani. Egy 3 dimenziós térrel ugyanez már kicsit bonyolultabb lesz...
Biztos?
Akkor fényképezés sem létezhetne.
"A csodák nem mondanak ellent a természet törvényeinek, csupán annak a tudásnak, amit a természetről tudunk."
Isaac Newton
Nézd, ha valaki fénysebességgel halad, akkor elég nehéz a navigáció, ha netán váratlan akadály adódna X pontból Y pontba jutás közben. Szóval nem egy életbiztosítás.
A féregjárat járhatóbb és biztonságosabb technológiának tűnik.
Persze a földi technológiához képest a fénysebesség elérése is fantasztikum :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!