Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol után német vagy olasz...

Angol után német vagy olasz nyelv ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Mindkettő nyelvet (német, olasz) nézegetem egy ideje, illetve egy-egy órán is voltam, de mégsem tudok dönteni. Mindkettő tetszik egyébként.

Német:

- nem kötelező a munkámban, szakmámban (az angollal elvagyok) de sok cégnél előny lett volna a tudása

- a nyelvtana, főleg a szórend nagyon “fura” nekem és nem akar ráállni az agyam (ilyen rövid idő alatt)

Olasz:

- kicsit jobban tetszik, mint a német, de nem tudom, hogy hasznát venném-e valamikor (műszaki területen dolgozom)

- angol után sok szó hasonló

- talán könnyebb mint a német /kevés időm van a nyelvtanulásra/, de mégis tudnék az angolon kívül más nyelvet is

Melyiket lenne érdemesebb tanulnom a jövőben?

Az angol c1 után mindenképp szeretnék még egy b2/c1-et a németből vagy az olaszból, de sajnos elég kevés idő fog jutni az angol szintentartása mellett a második nyelvre, viszont közeli cél pár éven belül (1-2) a középfok és persze szeretném, ha hasznos nyelv is lenne

2022. okt. 30. 17:26
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan ebben a helyzetben voltam: Angol C1 - amit a munkában használtam, kevés szabadidővel és német-olasz érdeklődéssel.

NÉMET nyelvet választottam:

- A cégnek van osztrák üzeme és német is.

- Több önállóan használható nyelvkönyvsorozat volt elérhető.

- Több elérhető anyagot találtam a YouTube és online felületeken.

- Az ANGOL-NÉMET párossal több munkalehetőség pályázható.

- Nekem vonzó nyelv volt - és Ausztriából minden hónapban berendeltem a német nyelvű Mens Health magazint.

2 év alatt lett meg a német felső - azt követően elindult az olasz:

- Jobban szeretem tanulni - annak ellenére hogy csak nyaraláson tudom használni.

- A szavak gyorsabban tanulhatóak és hamarabb lehet mondatokban beszélni.

- A németet azért választottam, mert hasznosabb (ma már Ausztriában dolgozom), az olaszt a nyelv szeretetéért.

Remélem segít a példám - elsőre a németet javaslom.

2022. okt. 31. 10:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a németet javaslom.
2022. okt. 31. 12:14
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

#1-es: a nyelvtani részben is jóval egyszerűbb az olasz?

Igazából az olasz felé hajlok régóta, de azért nem tudok dönteni, mivel mindenhol azt hallani, hogy a német a hasznosabb.. (Egyelőre nem tervezem, hogy valaha is külföldön dolgoznék)

2022. nov. 1. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Nem az egyes vagyok, de ezt így nehéz megmondani, mert az olasz és a német nyelvtan nagyon más, mások a nehézségek is.
2022. nov. 1. 20:10
 5/8 A kérdező kommentje:
#4-es esetleg ki tudod fejteni, hogy miben más? Esetleg röviden leírnád, hogy milyen az olasz és milyen a német nyelvtan? Összességében tényleg elmondható, hogy az olasz a könnyebb/egyszerűbb nyelv?
2022. nov. 1. 21:22
 6/8 anonim ***** válasza:

A kiejtése mindenképpen egyszerűbb mint a németé, illetve könnyebben tanulható, dallamosabb.

Viszont az olaszban teljesen logikátlan a névelők rendszere, igaz az a németben is van de szerintem határozottabban könnyebb megjegyezni mint az olaszban. A németben csak 3 igeidő van, az olaszban 14 körül, nem tudom pontosan mennyi. A ragozás, mondat összerakás a németben szintén nehezebb.

Szóval most így nagyjából ezek jutottak eszembe.

Nem tudnám egyértelműen meghatározni melyik a nehezebb, mert ez egyénfüggő. Az is tény, hogy a német hasznosabb és a logikája közelebb áll az angolhoz mint az olaszhoz. Műszaki területen nem hinném hogy hasznosítani tudnád az olaszt.

2022. nov. 1. 21:31
 7/8 anonim ***** válasza:
*a logikája közelebb áll az angolhoz mint az olaszé
2022. nov. 1. 21:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Sziasztok - #1-es vagyok.

Ragálva a kérdező kérdéseire - saját tapasztalat alapján:

1) NYelvtan: könnyebben és gyorsabban ráállt az olaszra az agyam. A ragozás kicsit komplikáltabb a németnél, ennek ellenére gyorsabb és haladósabb nyelv számomra.

2) Német hasznossága: Nekem cégen belül kézenfekvő volt a német, mindemellett sokan vannak más nációból így Ausztriában is cégen belül többet használjuk az angolt, mint a németet.

3) Idő: Az időnk (főleg a szabadidő) a legdrágább. Ha az olaszhoz húz a szíved, válaszd azt: gyorsabb és élvezetesebb azt tanulni, ami tetszik is. (Nálunk a svájci vezetés 72%-a olasz, így az olasz is hasznos számomra. :) )

4) Hasznosság ismét: Az a hasznos az életben, amit hasznosítani is tudsz. Ki tudja? Lehet, hogy Neked az olasz olyan szinten hasznos lesz, mint nekem a német, vagy másoknak az angol. :)

2022. nov. 2. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!