Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon összezavarodnék ha a...

Nagyon összezavarodnék ha a dán és svéd nyelvet egyszerre tanulnám?

Figyelt kérdés
Nem igazán tudom még eldönteni melyik országban szeretnék tanulni, de mindkét nyelv tetszik. Tudom, hogy a skandináv nyelvek hasonlóak, de lehet őket párhuzamosan tanulni? Angolul felsőfokon beszélek és németül középfokon

2022. okt. 11. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Svédországban élek. Szerintem össze fogsz zavarodni mert a dán és svéd azért eléggé különbözik egymástól (de pont annyira közös hogy azért összezavarja az agyadat). Svéd és dán ha beszélget akkor egy-két percig próbálkozik egymást megérteni aztán azért mégis inkább angolra vált.

Dán és norvég viszont írásban nagyon hasonló (bár a kiejtés teljesen más). Talán az könnyebben menne?

Bár lehet hogy te nyelvtani zseni vagy és akkor csak annyit tudok mondani hogy hajrá, csináljad.

2022. okt. 12. 11:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ha esetleg most svédül tanulok meg, de mégis Dániát választom akkor utána már rövidebb idő alatt megtanulnám a dánt?
2022. okt. 12. 11:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Rövidebb persze. De a dán kiejtés olyan borzalmas hogy a vicc szerint még a dánok se értik meg egymást https://www.youtube.com/watch?v=s-mOy8VUEBk
2022. okt. 12. 12:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Pasim svéd, a norvég a köztes állapot, dánt nehezebb értenie, volt ilyen vicces történetünk, ültünk filmet néztünk, valamiért én azt hittem svéd film, de kooprudokcios skandináv volt, 3 perc után kérdezem a férjem, hogy ennyire azért nem lehetek inkompetens, hogy pl X szereplő ok, Y meg homály. Férjem,: jaaa... én is épphogy, mert ő dán :)
2023. jan. 10. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!