Hogyan tanuljak meg svédül a legegyszerűbben?
Én online tanulok, duolingoval, viszont magyarról nincs sajnos csak angolról. Nyilván bele kell tenni az időt, energiát, máshogy nem megy. Január végén kezdtem (az angolom közel anyanyelvi, és németül is tudok kb egy gyenge középfokon, ezek segítenek), a svéd weboldalakat már nagyrészt értem, filmeket felirattal szintén. A beszéd nyilván akkor menne jól ha használnám is :). Meg legalább egy nyelvkönyvet azért érdemes beszerezni.
Persze nekem csak hobbi, ha komolyan gondolod akkor lehet nyelvtanfolyamban is gondolkodni.
Én is duolingon tanulok, bár én még csak két hónapja, de úgy érzem, jól haladok. Mivel addiktív az app, így tényleg az a nagyon jó benne, hogy néha még ha aznap nincs is kedvem semmit csinálni, akkor is legalább egy 10-15 percet nyomkodok valami leckét vagy ismétlést, hogy el ne vesszen a streakem, meg kis csillogó szαrsάgokαt gyűjthessek, és ez akármelyik nyelv tanulásánál nagyon sokat számít, a rendszeresség.
Persze ez korántsem elég, én is rákeresek időnként nyelvtanra a neten, meg készítek magamnak jegyzeteket, táblázatokat, hogy könnyebb legyen átlátni pl. mellékneveket, határozószavakat, igeragozást, stb.
Szerintem a Duolingo a létező legegyszerűbb módszer. Letöltöd a telefonodra, ami mindig nálad van. Nyomkodod pár hónapig, tényleg belefektetsz energiát, és utána esetleg magántanár vagy tanfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!