A svéd nyelvet mennyire nehéz megtanulni?
Költözés miatt lennék kénytelen. Már jelenleg is külföldön élek, de valószínű Svédországba költöznék.
Az érdekelne, hogy pl milyen a kiejtés, a nyelvtan vagy épp úgy az egész.
Nyilván más aki hobbiból tanulja és más aki kényszerből.
Idegen nyelvekben jó vagyok, de skandináv nyelvvel még nincs tapasztalatom.
32/F
Ahogy előttem is írták, a nyelvtan és a szókincs alapvetően tök egyszerű. Angol- vagy németnyelv-tudással már könnyebb dolgod lesz, ha meg mindkettőt beszéled, akkor azt fogod érezni, hogy megy ez, mint az 1x1.
A kiejtésről én azt gondolom, hogy még az angol és/vagy a német mellett sem egyszerű. Tartalmaz meglepetéseket, a tónus megint egy külön probléma, ami megnehezíti a svédet, jó, azért persze nem kell olyan durvára gondolni, mintha mondjuk kínai lenne.
Ami szerintem brutális, az a hihetetlenül sok nyelvjárás, amit Svédországban beszélnek. Szinte minden városnak megvan a maga dialektusa, és nyilván bsztt jól kell tudnod ahhoz, hogy ezeket megértsd, és még így is lesz olyan, ami esélytelen.
Ellenben, talán egy kis kedvcsináló a svédhez, hogy ha jól beszéled, akkor a norvéggal is el lehet boldogulni, Norvégiában is vannak dialektusok, amik nagyon közel állnak a svédhez; a dán kiejtésben nagyon durva, azt max. írásban tudod megérteni egy svéd alappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!