Melyik Skandináv (norvégia, svéd, dánia, esetleg finn) nyelvet legkönnyeb megtanulni?
Egyrészt norvégia és dánia nyelv nincs. Csak norvég és dán nyelv.
A norvégot és svédet nem ismerem. A finn állítólag nagyon nehéz, sok a nyelvtan, sok idő kell rendesen megtanulni. A dánban pedig a kiejtés a rettenetesen nehéz. Nagyon hasonlóan ejtenek ki szavakat, amik nagyon különbözőt jelentenek.
A finn teljesen más téma, ne is sorold ezek közé. Egy külföldinek azt mondanám, ez a legnehezebb, de persze egy magyarnál más a helyzet. Könnyebb... de még mindig nehéz...
A másik három pedig elég egyszerű és hasonlít is egymásra, ha pl. angolul vagy németül tudsz már, akkor bármelyikük gyerekjáték lenne. =)
A norvégot, vagy a svédet ajánlanám. Ez a két nyelv elég hasonló egymáshoz, a svédek és norvégok meg is értik egymás nyelvét, úgyhogy bármelyiket is tanulod meg, szinte mondhatni, hogy 2 az 1-bent kapsz.
A finn nehéz...a dánok meg még saját magukat sem nagyon értik meg.
Még annyit, hogy Finnország nem tartozik bele Skandináviába. Utalhatsz ezekre az országokra Észak-Európa névvel. Amúgy helyes, észak az jó. :D
(Mondjuk azért olyan könnyen nem értik meg egymást. Főleg ha valaki nem anyanyelvű.)
Csak a finnről és a norvégról tudok nyilatkozni: a norvég egyértelműen sokkal könnyebb a finnél.
Amúgy az egyik előttem szólóhoz: én úgy tudom, hogy beletartozik Finnország Skandináviába, csak a finn nyelv nem tartozik a skandináv nyelvek közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!