Olaszt, svédet, vagy norvégot tanuljak?
Most tanulok spanyolul, ezért lenne könnyebb az olasz.
Viszont a németem anyanyelvi szintű, mivel Ausztriában élek így könnyebb lenne a svéd, meg a norvég.
+ Megéri hollandot tanulni?
Nem az a fontos nekem, hogy tudjam használni, a spanyollal, angollal és a némettel minden megy már.
Amúgy is elszeretnék utazni az említett országokba, meg szeretném edzeni az agyamat. Szóval eltekintve attól, hogy szerintetek mindegyik felesleges, melyik a könnyebb nyelvtanilag?
Ha már megy a spanyol, akkor nem javaslom az olaszt.
A norvég szép nyelv és az ország is eléggé király, viszont azt tudnod kell, hogy két fő nyelv van náluk. A régi norvég és az új norvég. Ha tanfolyamra mész, akkor a régi norvégot fogod tanulni, mert azt beszélik többen, viszont vannak városok, ahol az új norvég a hivatalos. Szóval ennek mindenképp utána kell nézni, hogy érdemes-e csak a régi norvégot tanulni vagy ha ott akarsz élni, akkor kell-e tudni mindkettőt. Emiatt lehet, hogy a svéd egyszerűbb választás és az is elég jó ország.
Mi újabban ez a C2 mánia itt a nyelvtanulás kategóriában? Felejtsük már el.
Szerintem amúgy a norvég nem egy különösebben szép nyelv (ahogy valaki írta), meg a svéd se (mondom ezt úgy hogy alapfokon beszélek svédül).
Nehézségre nagyjából hasonló lenne neked, valószínűleg hasznosságot tekintve is, innen meg már csak szubjektív érvek mentén lehet eldönteni. Olaszországban turizmus tekintetében több a lehetőség, de mondjuk utazgatni az angol bőven elég.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!