Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Általános iskolában angolból...

Általános iskolában angolból folyó beszédet kellene érteni a gyereknek? 5,6 osztály.

Figyelt kérdés
Ha én magyarul tanítanék valakit és normál beszéd sebességgel hablatyolnék, hát nem sokat értene.
ma 10:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Azokról a hanganyagokról írok, amik a munkafüzetben, könyvben vannak linkelve.
ma 10:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Semmilyen szinten nem beszélnek angolul. Meghallgatják a beszédet, és néznek ki a fejükből. Manapság ez csak magántanárral lehetséges? Akiknek nem telik rá?
ma 10:30
 3/5 anonim ***** válasza:
45%

Attól függ, miről szól a szöveg.

Szerintem egyébként igen, érteni kellene. De tegyük hozzá, hogy én erős nyelvi (nem angolos) suliba jártam, első osztálytól volt nyelvoktatás, heti 5 órában, 5-6. osztályban már folyékonyan beszéltünk, voltunk cserediák programon, idegen nyelven tanultunk bizonyos tárgyakat (töri, földrajz) stb. (Voltak osztálytársak, ill. tanárok akik magyarul nem is tudtak).

Persze tudjuk, hogy sok iskolában nincs toppon a nyelvoktatás.

Azért a magyar nyelv az egyik legnehezebb, az angol meg az egyik legkönnyebb.

ma 10:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Nyilván az ő elvárt szintjének megfelelő szintűek a hanganyagok. Attól, hogy folyó beszéd, ha csupa olyan szóból áll, amit már ismer, akkor miért ne értené meg?

Ha meg van benne néhány ismeretlen szó, amit épp ez adott hanganyag hivatott megtanítani, akkor sincs baj, hiszen azt is meg kell tanulniuk, hogy egy-egy ismertlen szó miatt ne akadjanak fenn, ne ragadjanak le, mert akkor még az ismert szavakra sem tudnak odafigyelni.

ma 10:35
 5/5 anonim ***** válasza:
87%
2: Ha valóban nem beszél egy szót sem angolul, hogy-hogy nem buktatták meg korábban?
ma 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!