Olaszt, svédet, vagy norvégot tanuljak?
Most tanulok spanyolul, ezért lenne könnyebb az olasz.
Viszont a németem anyanyelvi szintű, mivel Ausztriában élek így könnyebb lenne a svéd, meg a norvég.
+ Megéri hollandot tanulni?
Nem tudom ki mondta hogy a svedeknek nagyjabol egy dialektusuk van, de nagyon nem igy van, udv egy volt skandinavisztika szakos . Raadasul baromi idegesitoen eltero helyenkent amit lemuvelnek na mindegy.
Az olaszt konnyen fogod megtanulni a spanyol miatt.
A sved a nemet miatt( gondolom elte innen is csokoltatom Madl tanarurat) de elore szolok elten vert fogsz izzadni a sveddel mert masodik oratol elvarjak a 10 mondatos ropdolgozatok forditasat.
A norvegrol nincs tapasztalom bar mivel hasonlit a svedhez…
Azt tanuld amit nagyon szeretnel de a sved miatt ova intelek en is azt hittem de jo lesz majd beszelhetek kint Malmoben meg Goteborgban aztan koppantam ahogy meghallottak az akcentusom azzal a lendulettel angolra valtottak es nem beszeltek velem svedul.
Nyilván nem ELTE ha Ausztriában él :), meg amúgy is van nyelviskola is Bp-en (svéd).
11: akkor ezt a "nyelviskolai" vagy irodalmi, vagy nem tudom minek nevezzem svédet hol beszélik? Filmekben úgy vettem észre kb ez van.
#12 bocsi elkerulte Ausztria a figyelmem 😅
Van nekik
Deli dialektus illetve en mar azt egy kulon nyelvnek mondanam tekintve hogy pl az igen naluk nem Ja hanem az hogy szajon at beszivjak gyorsan a levegot (erre gondolok)
Filmekbe igen a standard “ irodalmi” valtozatot fogod hallani mert igy a legerthetobb egyebkent pedig ugyanugy ahogy nekunk , nekik is vannak dialektusok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!