Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért mondják azt, hogy a...

Miért mondják azt, hogy a magyar oktatással gondok vannak, amikor számos tini folyékonyan beszél angolul, és egymás után teszik le a B2-C1 nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
2022. okt. 6. 22:45
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Jelenleg is tanulok, mondtam. Szóval van tapasztalatom.

Nagyon elégedett vagyok a NAT 2020-as tankönyveimmel. Ráadásul olcsók is, nem 3-4000 Ft.

2022. okt. 7. 17:38
 32/45 A kérdező kommentje:

Az illetékesek nagyon jól összerakták a tantervet. Modern, mindenre van magyarázat. Mint említettem, Magyarország kormánya nem felelős a diákok egyéni képességeiért.

Már leírtam, hogy az iskolában tudományokat tanítanak, nem kell belőle motivációs tréninget csinálni.

Örülök, hogy a jelenlegi rendszerben fog a kezembe kerülni egy friss, ropogós érettségi bizonyítvány. Amivel megkezdhetem a felsőfokú tanulmányokat is.

2022. okt. 7. 17:43
 33/45 anonim ***** válasza:
85%
🤣🤣🤣🤣
2022. okt. 8. 06:18
 34/45 anonim ***** válasza:
85%
Én meg örülök, hogy otthagytam az országot és máshol élek és tanulok. Így összehasonlítva reálisan látni, hogy mi a minőség és mi a hazugság. Sajnállak.
2022. okt. 8. 06:50
 35/45 anonim ***** válasza:
85%
Még a középiskolát se végezte el, de megmondja milyen a magyar oktatás. Szánalmas. :D
2022. okt. 8. 08:57
 36/45 A kérdező kommentje:

Az országból én is el fogok menni. De nagy lexikális tudást viszek magammal. Az oktatásügy által összeállított tananyag gondoskodik arról, hogy sehol ne valljak szégyent, ha tanulni is fogok külföldön.

Most az érettségire készülve Dante: Pokol című könyvét olvasom, tehát művelődöm.

Viszont nincs értelme a további vitának, tiszteletben tartom más véleményét.

Én kiállok az oktatásügy mellett mellett, de ha valaki ezzel nem ért egyet, hát nem. Sziasztok.

2022. okt. 8. 11:40
 37/45 A kérdező kommentje:

Mondjuk én eddig se vitáztam, csak leírtam a véleményem...

Zárásként az eredeti kérdésre visszatérve: az egy dolog, hogy iskola mellett egyesek tanultak angolul. Az iskolában tanították meg nekik az angol nyelvtant, azt használták fel. Vagyis eleve tudtak már angolul, úgy indították el a Netflix-et, úgy mentek magántanárhoz.

Aki meg nem tud angolul, az nem akart megtanulni, tehát nem az oktatásügy a felelős, ahogyan azért sem, ha valakinek az egyéni képességei megnehezíthetik a tanulást. Ennyit erről.

2022. okt. 8. 11:55
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Csak troll lehetsz, haver. :D
2022. okt. 8. 12:38
 39/45 A kérdező kommentje:

Én, troll? Ember, te felfogtad, hogy én végig normális stílusban írtam, a nézetkülönségek ellenére is? Ti vagytok azok, akik - az oldala szabályait mellőzve - ironikus, gúnyos hangsúllyal nyomtátok a kommenteket.

Lehet, hogy én (még) nem jártam ki a gimnáziumot, de annyit megtanultam ott, hogy a másikkal tisztelettel beszéljek, a politikai stb. különbségek ellenére is. A jelek szerint ez "egyeseknek" nem sikerült. Vajon ez is az oktatásügy hibája? Mindenért magyar kormány a felelős!?

De vége a mesesélutánnak. Innentől fogva a kommentekre nem reagálok, viszont jelenteni fogom őket. Sértő kommentek esetén pedig megy privát levél a moderátornak, ahol figyelmeztetést fogok kérni az illetőre.

2022. okt. 8. 12:45
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Az bántja a szemünket, hogy olyanról alakítasz ki véleményt, messzemenő következtetéseket, amiről fogalmad sincs, és olyan dolgokat állítasz, amik egyszerűen nem igazak.
2022. okt. 8. 13:39
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!