Miért mondják azt, hogy a magyar oktatással gondok vannak, amikor számos tini folyékonyan beszél angolul, és egymás után teszik le a B2-C1 nyelvvizsgát?
"Mert a 21. Században is a poroszos, lexikális tudásra épülő, őskori modell van"
Hagyjuk már ezt a poroszosozást.
Ezt jelenti a tanulás: a tanár leadja az anyagot, a diák pedig megtanulja. Lexikális tudásról lesz valaki okos. Az a fontos.
Már leírtam, hogy az iskola nem motivációs trénerek laktanyája, hanem tudományokat tanítanak ott. Tudományokat, nem pedig "életigazságokat".
Magyarország kormánya ebből a tekintetből jól végzi a dolgát.
Az oktatás minőségét nem az mutatja, hogy tudnak angolul a tinik. Senkit nem hallottam még, hogy az iskolában tanult meg volna nyelvet. Játékok, filmek, sorozatok esetleg magántanár meg tanfolyam.
A természettudományokkal márpedig vannak gondok, olyan alap dolgokat nem tudnak sokan, hogy az brutális. A kémia, biológia, matek oktatás gyengébb, mint Szerbiában, pedig az egy szarabb ország.
"a természettudományos gimnáziumi tananyag is erősebb, mint pl. Angliában."
Azt nem tudom, de hogy magunkhoz képest folyamatosan romlik a színvonal, az biztos. Nekünk még volt külön biológia, kémia és fizika óra. Gimiben hetente 2-2-2 mindegyikből. Ma már sok helyen ezeket összevonják, mert nincs rá tanár.
"Mindenki azt mondja, hogy az oktatásügy rossz, de normális érveket senki sem mondott."
Beszéltél mostanában fiatallal vagy láttad, hogy miket tanul? Én nem vagyok egy vénség, 2009-ben érettségiztem, de katasztrófa, hogy gyakorlatilag funkcionális analfabéták a mostani középiskolások.
"Mert a 21. Században is a poroszos, lexikális tudásra épülő, őskori modell van"
Bár épülne arra. 50-60 éve nem volt ennyi, összeadni is alig tudó, helyesen írni teljesen képtelen fiatal. Persze, azzal a rendszerrel is volt gond, de más természetű.
28: "nem értek veled egyet. Vitázni viszont felesleges"
Na ez a tipikus Orbán-kormányféle hozzáállás: "Nekem van igazam, senki más véleménye nem érdekel, mert és én úgyis jobban tudom, ezért kíváncsi sem vagyok a véleményedre, és nálam jobban amúgy sem tudná senki sem csinálni, hiszen én tévedhetetlen vagyok, így aztán nekem egy szakértő ne akadékoskodjon holmi szakmai érvekkel."
Pfff.
11.es vagyok német C1-el, angol B2-vel. Elárulom, nem a suliban tanultam meg, hanem sokat olvastam, filmet néztem és voltam abban a szerencsés helyzetben, hogy magántanárhoz is eljárhattam.
Az osztálytársaim németből A2-B1 körül mozognak, úgy, hogy ez már a 7.éve, hogy tanuljuk. Azért, mert heti 3 órában béna tankönyvekből, rossz módszerekkel és 20 fős csoportokban nem lehet normálisan oktatni.
Nyelvtagozaton persze jobb a helyzet, de szánalmas a nyelvoktatás ebben az országban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!