Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?

Melyik nyelvvizsgát ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Államilag elismert felsőfokú angol (C1) írásbeli nyelvvizsgára lenne szükségem. A passzív szókincsem nagy, szinte mindent értek amit hallok vagy olvasok. Írni viszont nem igazán tudok, nehezen jutnak eszembe a megfelelő szavak, kifejezések, gyakran magyarul sem tudnám mit írjak.

Melyik nyelvvizsgarendszert javasolnátok? Ti melyiket választottátok és miért?

#nyelvvizsga #angol #felsőfok #C1 #nyelvvizsgarendszer
ma 10:13
 1/5 anonim ***** válasza:
77%
A leírtak alapján, már bocs, de felkészítést ajánlanék.
ma 10:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezném, hogy melyikre készüljek fel, figyelembe véve az erősségeimet és gyengeségeimet.
ma 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy tudtommal mindegyiknél van az írásbeli részben két esszé, szóval ebből a szempontból mindegy, melyikre mész.

Szerintem nézd meg a mintafeladatokat, és figyeld meg, hogy hol milyen esszéket kérnek általában. Azt válaszd, amelyik neked szimpatikusabb!

Én az ECL-t ajánlanám. Nem viccelek, amikor azt mondom, hogy a vizsga közben többször is ellenőriztem, biztosan C1-es feladatlapot kaptam-e, mert túl könnyűnek tűnt. Nekem már a mintafeladatok alapján is az ECL volt a legszimpatikusabb. Szerintem sokkal hallgatóbarátabbak.

Középfokon a LanguageCert-et választottam, de összességében az ECL feladattípusai közelebb állnak hozzám. Akkoriban azért nem az ECL-t választottam, mert féltem a páros beszédkészség-vizsgarésztől. Felsőfokon viszont már az ECL mellett döntöttem, és nem bántam meg.

Mondjuk a hallott szöveg értése az ECL gyengepontja szerintem. Jól megy nekem ez a rész, de a vizsgán a hangfelvétel minősége és gyorsasága borzalmas volt, de amúgy szerintem korrekt, amit kérnek összességében, én újra az ECL-t választanám.

De én továbbra is azt ajánlom, hogy nézd meg a minta vizsgafeladatokat! Szerintem az az, ami alapján igazán eldöntheted ezt.

ma 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:

buta vagy és lusta, így max. origót tudnék javasolni, az pont az ilyen selejtes példányoknak lett kitalálva, hogy okosabbnak érezhessék magukat.

valódi nyelvvizsgára inkább ne menj, felsőfokon már kell egyfajta általános intelligencia is, ami neked egyértelműen hiányzik, ha még magyarul se jut eszedbe semmi teljesen hétköznapi témákról.

a "szinte mindent megértek" (gondolom a tiktokon meg néhány selejtes weboldalon) messze nem felsőfokú passzív nyelvtudás, de menjél csak vizsgázgatni, aztán hisztériázz a gonosz, korrupt nyelvvizsgarendszeren, ami benyelte a pénzed és nem adott a nulla tudásodra papírt XD

ma 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:
4. jelentettelek! Megismerlek a stílusodról, nem először írogatsz felháborító hangnemben.
ma 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!