Angol tanulási módszerek?
Suliba sose tanultam meg rendesen angolul, bár ez abból is adódhat, hogy a legtöbb sulis angoltanár 10 szót lediktált, holnap meg doga, meg lenyomott valami nyelvtant, amit annó még magyarul se értettem, vagy épp a portás helyettesített.
Sok sorozatot szoktam nézni felirattal is, de abból nem igazán tettem szert semmi tudásra. Gamelni is próbáltam angol gameval, de annyit tudok hogy next, next, play, inv, thx ><

Pár példa:
- D. H. Howe: English Today tananyagot ajánlom, ami 4-5000 szót tanít meg a nyelvtannal együtt. Hátha a könyvtárból be tudod szerezni, hanganyaggal együtt!
- BBC Learn English: Follow me (youtube).
- English Today Video Course (youtube).
- A beszeljangolul.com anyagai.
- Hagyományos tanulás: Öt év - öt nyelv, angol tanulási segédlete (google) + angol könnyített olvasmányok (google).
Kommunikációs részt vagy önmagaddal beszélgetve, de inkább csoportban vagy anyanyelvű emberrel érdemes.
Ha a hagyományos nyelvtanulást választod, a nyelvtan tekintve érdemes magántanár segítségét igénybe venni, ha elbizonytalanodnál.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!