Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol tanulási módszerek?

Angol tanulási módszerek?

Figyelt kérdés

Suliba sose tanultam meg rendesen angolul, bár ez abból is adódhat, hogy a legtöbb sulis angoltanár 10 szót lediktált, holnap meg doga, meg lenyomott valami nyelvtant, amit annó még magyarul se értettem, vagy épp a portás helyettesített.

Sok sorozatot szoktam nézni felirattal is, de abból nem igazán tettem szert semmi tudásra. Gamelni is próbáltam angol gameval, de annyit tudok hogy next, next, play, inv, thx ><

2022. aug. 13. 17:35
 1/2 anonim ***** válasza:
96%

Pár példa:

- D. H. Howe: English Today tananyagot ajánlom, ami 4-5000 szót tanít meg a nyelvtannal együtt. Hátha a könyvtárból be tudod szerezni, hanganyaggal együtt!

- BBC Learn English: Follow me (youtube).

- English Today Video Course (youtube).

- A beszeljangolul.com anyagai.

- Hagyományos tanulás: Öt év - öt nyelv, angol tanulási segédlete (google) + angol könnyített olvasmányok (google).

Kommunikációs részt vagy önmagaddal beszélgetve, de inkább csoportban vagy anyanyelvű emberrel érdemes.

Ha a hagyományos nyelvtanulást választod, a nyelvtan tekintve érdemes magántanár segítségét igénybe venni, ha elbizonytalanodnál.

2022. aug. 13. 17:53
 2/2 anonim ***** válasza:
Pedig a legjobb módja a nyelv tanulásásnak, ha angol sorozatokat, filmeket, youtube videókat nézegetsz. Ezektől nem csak a szókincsed fejlődik, de a kiejtésed is, meg a füled is jobban hozzászokik. Nem beszélvehogy sok szlenget is megtanulhatsz. Emellett ha még jársz magántanárhoz aki a nyelvtan részét is rendesen megtanítja, akkor 2-3 éven belül folyékonyan fogsz tudni beszélni.
2022. aug. 15. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!