Milyen jó módszereket tudnátok javasolni idegennyelvi (Angol) szókincs bővítésére?
Figyelt kérdés
Elég nagy a szókincsem ahhoz hogy Angol nyelvű könyveket olvassak, viszont távol vagyok attól hogy minden szót megértsek (persze nem is ez a cél). Most azt találtam ki, hogy addig olvasok egy könyvet, amíg egy kisebb lapot tele nem írok idegen szavakkal, aztán ezeket próbálom megtanulni. Szerintetek ez jó megoldás lehet?2019. nov. 18. 11:16
1/3 anonim válasza:
Jó megoldás, csak ne a papírról tanuld meg a szavakat, hanem a jelentés ismeretében olvasd újra (és újra) az eredeti szöveget. Időnként visszatérhetsz korábbi fejezetekhez, ismétlés gyanánt.
2/3 anonim válasza:
Amíg hasznosnak érzed, addig igen, hasznos. Ha egy idő után túl unalmas lesz, akkor majd átváltasz más módszerre. Az a lényeg, hogy tanulj valahogy.
3/3 anonim válasza:
Én nem szakítottam meg az olvasás folyamatosságát, amikor tudtam olvasni, olvastam (ide értve persze a megértéshez szükséges savak kiszótárazását), és amikor nem tudtam olvasni, akkor elővettem a szószedetet. De nem stresszeltem magamat különösen a szótanulás eredményességével, egyszer ugye kiírtam firkapapírra, egyszer átmásoltam gépre, néha diktafonra mondtam, hogy majd visszahallgatom a vasútállomáson, míg jön a vonat (mindig volt valami, ami miatt ez már nem sikerült :D ), néha kinyomtattam a munkahelyen az utolsó 2 lapot, és azt olvastam az unalmas értekezleten, és az általános hozzáállásom az volt, hogy ami ennyitől nem marad meg, az vesszen el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!