Mi alapján tanuljak otthon magamtól? Nektek milyen módszeretek van ilyenre? A2-B1 között vagyok kb
Nekem a kreatyv angol és Oxford anngol nyelvtani magyarázatok gyakorlatokkal könyv vált be.
Oxfordnak vannak Bookworms Libraryba tartozó egyszerűsített olvasmányai, amiket még használtam, és tényleg nagyon jók.
Még az Oxford Advanced Learner's Dictionary is megvan, mert számoltam azzal hogy felsőfokút is szeretnék. A végén van egy külön segédlet: képes szótár, rendhagyó igék, földrajzi helyek, nevek, matek-számok.
Középfokra szerintem nem kell ez a szótár, ha vizuálisan jobban meg tudsz tanulni dolgokat akkor egy jó képes szótár segíthet (használt könyv oldalakon is meg tudod venni / le tudod tölteni netről). Ami kiemelkedően jó az a Dorning Kindersley (DK) képes szótárai, magyar-angol is van "DK Képes szótár" néven.
Segít ha egy zenét felirattal hallgatsz és filmet/sorozatot így nézel.
Ha humán modult választanál akkor inkább férjem védelmében a sorozatok közül, ha reál akkor pl. Lost.
Nekem nyelvvizsga előtt óriási megnyugvás és visszaigazolás volt, hogy a londoni kikapcsolódás során nagyjából mindent értettem és megértettem másokkal magam.
Egy nagy probléma volt Greenwich amit mi grínicsnek ejtünk - és ezt nem értették, helyesen grenics.
E kérdésben is autodidakta angolra adnak tippet:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
Ha Google-be beírod: gyakorikerdesek.hu autodidakta angol akkor még több kérdéssel találkozhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!