Önálló nyelvtanuláshoz (angol nyelv tanulásához) milyen könyveket, oldalakat, módszereket javasolnátok?
1.
web: könnyen gyorsan angolul (ott menj jobb oldalt felül a Leckék szóra, katt, kidob egy csomó találatot, menj a legvégére, onnan kezdődnek a leckék, pdf-ben letöltheted őket, ingyenesek a régebbiek, tavaly augusztus óta már fizetősek)
2.
erwin tschirner: angol szókincs
rimaszombati károly: angol nyelvtan 222 pontban
szalai nóra 5 perc angol web+könyvek
Beszélgetni nincs kedvem, engem kedves szülőm indított el, pár leckét vettünk otthon, majd kb 2 év múlva teljesen önállóan végigtanultam egy nyelvkönyvet B2-ig, aztán mással töltött 16 év múlva úgy vizsgáztam le, hogy előtte egy héten át minden nap csináltam egy ötvenkérdéses négyfeleletválasztós tesztet (azelőtt nem tudtam, hogy vannak tesztek. :D ). Annyi maradt a tanulásból, hogy az ötven kérdésből kb 40-re feleltem meg jól, abból kb nyolcra tudtam elmondani, hogy miért azt választottam, amit. Fordítási gyakorlatot egyet kezdtem el, attól olyan ideges lettem, hogy azt sem fejeztem be, noha a vizsgán ezzel nem volt bajom.
Azt viszont el kell mondanom, hogy az egyedül tanulás miatt a szóbelim a lehető legpocsékabb, szégyenletes, éppen a léc feletti makogás lett. És olyan lesz a tied is, ha egyedül tanulsz.
"megtanulni az angolt" Ilyen nincs azokon a szinteken, amiről szó esik. "az angol" az ennél jóval több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!