BME (Angol, B2) Nyelvvizsga, döntésképtelenség, tudnátok nekem segíteni?
Sziasztok!
Közel 1 éve döntésképtelen vagyok, amikor nyelvvizsga a téma.
Nem erősségem az erős szókincs (így igen, nekem is vannak ismeretlen szavak a BME feladatlapjaiban), viszont mondjuk úgy, hogy egy erős 60%-ot minden feladatnál elérem.
Gazdasági egyetemre készülök (van még igaz 2 évem), ha úgy adódik, nemzetközi gazdálkodás/gazdálkodás és menedzsment/alkalmazott közgazdaságtan szakra, ami igényli már alapszakhoz is a C1 nyelvvizsgát. Csak, hogy alapozzak, letenném a B2 nyelvvizsgát (heti 2x járok tanárhoz, minden készséget gyakoroljuk, kapok házit, csinálom, a 60% megvan mindegyik feladatnál).
Az októberi időponton gondolkodom, június óta járok vissza ő hozzá, előtte egy erre létrejött kurzusra jártam (ahol a tanár szerint a BME a legkönnyebb nyelvvizsga) (én pedig annyira érzékeny voltam erre és olyan hangnemben közölte ezt velem, hogy könnyek csordultak. Nem tudom, hogy valóban ez a legkönnyebb nyelvvizsga-e mindközül.)
Viszont félek, hogy a stressz előjön, én leblokkolok és egyszerűen csak ülni fogok a feladatlapom előtt tétlenül.
Sajnos én a nagyon stresszelős kategóriába tartozom, annak ellenére, hogy van mikor jön belőlem a beszéd, mint a vízfolyás.
Vagy mi van akkor, ha nehezebb a nyelvvizsga, mint a Nagy Nyelvvizsgakönyvben szereplő feladatlapok?
Esetleg tapasztalataitokat, véleményeteket meg tudnátok-e osztani elsősorban BME ANGOL B2 nyelvvizsgával kapcsolatban?
Milyen volt a teszt, hogyan gyakoroltatok rá, mivel, stresszeltetek-e, mennyire voltak segítőkészek?
Előre is nagyon köszönöm❤️
17/L/11.es
Igen, azon vagyok, hogy még jobban feltornázzam ezt a %-ot. A hallásértésnél 2.értésre kb megvan az összes, a szövegértés 2-3.feladatában csak pár hibám szokott lenni. Az 1.feladat ami K.O. szokott lenni, a writingnál a tanárom szerint 3-4 pontot vonhatnak csak le.
"2 hónap alatt amúgy sokat lehet fejlődni, de ha 1 éve csak egy helyben toporogsz, akkor érdemes lenne elgondolkodni, hogy hatásos-e ahogyan most tanulsz."
Úgy toporgok egy helyben, hogy előtte egy kurzusra jártam, ahol sok pénzt lehúztak, mégsem volt ennyire hatékony, mint amennyire most hatékony a nyelvtanulásom.
A tudásomban, egyből arra gondolok, hogy hú, ez nem ment, miért nem ment, hú, lehet velem van a baj, hogy nem készültem fel elég rendesen.
Tehát egyből ez a leellenőrzés szerű dolog, hogy akkor most ez nem ment, ehhez megnézzük hátul a megoldást, na majdnem ez jött ki, na nem baj, megnézzük a többi megoldását is, aztán majd lesz valami.
Vaaagy
Tuti, hogy jó az a megoldás? Mi van, ha mégsem? Írjam át, nézzem meg a megoldókulcsban? De az olyan unfair..
Akkor mégsem, de akkor írjam át, ne írjam át, mire írjam, de megoldókulcsban már láttam, de most ne írjam már át a megoldásra, ha már láttam, de na tudom, hogy az nem jó, nem oda való...
A nyelvvizsga feladatok megoldásán kívül mit szoktál csinálni? Jó dolog a típusfeladatok gyakorlása, de nem elég. Ha a szókincs a gond akkor olvass sokat. Újságcikkeket, könyvet, ami érdekel.
Mi pontosan az első feladat, ami nem megy?
4#
Fogj egy nyelvvizsga mintát töltsd ki végig (tippelés is lehetséges), végén ellenőrizd a megoldó kulccsal. Ami nem ment/vagy nem érted miért az a válasz, annak nézz utána.
Felesleges szórakozni, hogy jajj ezt nem tudod, tippelj és lépj tovább vagy hagyd ki
"Semmi értelme célzottan a nyelvvizsgára gyakorolni, akármilyen könnyű, ha maga az általános angoltudásod nincs azon a szinten."
"Igen, azon vagyok, hogy még jobban feltornázzam ezt a %-ot."
Mintha magyarul is csak 60% lenne meg... Épp azt mondja, hogy felejtsd el a százalékokat, és egyszerűen csak tanulj még angolul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!