Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tudnék magammal kezdeni?

Mit tudnék magammal kezdeni?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 18 éves vagyok, tavasszal érettségizek. Ez mind szép és jó, de semmi elképzelésem a jövőmmel kapcsolatban, pedig 24/7 ezen idegeskedek, az óra pedig ketyeg. Nagyon el vagyok keseredve, mert nem találok egy olyan egyetemi szakot sem ami nekem való lenne. Vagy nincsenek meg a képességeim hozzá, vagy pedig nem rajongok az ötletért. Több embertől kértem már segítséget, de mindenki azt mondja menjek angol tanárnak, csak azért mert szeretem az angolt és egész jól megy. Ez nem elég indok. Egyszerűen nem lenne nekem való és utálnám az egészet. Másik ötletük az újságíró, mert írni is szeretek, szoktam is, megy is (nem saját véleményem alapján), de teljesen más dolog történeteket írni és cikkeket.

Végső elkeseredésében, kitaláltam, hogy majd én média-és kommunikáció szakra megyek, pedig olyan nagyon nem szimpatikus és nem szeretnék mekiben dolgozni. Jobban örülnék egy biztosabb jövőnek.

A helyzet az, hogy eléggé artisztikus személyiség vagyok, amiből nagy valószínűséggel nem tudnék megélni. Jelenleg is írok egy könyvet (és nem egy újabb erotikus regény 40+os anyukáknak vagy 16 éves depis lányoknak apakomplexussal), amiben nagy reményeim vannak, de az ugye nem elég. Ha tudnék magamnak olyan lehetőséget találni, amihez nem kellenek reális tantárgyak, valamint biológia és társai, már az is nagyszerű lenne. Mégjobb, ha külföldön el lehetne vele helyezkedni és tudnék egy kicsit kreatívkodni. A szüleim szinte elvárják, hogy egyetemre menjek, de nem fő szempont.

Van valakinek valami ötlete vagy tanácsa? Bármi, ami segít a döntéshozásban, nem kell egy komplett szaknak lennie. Már a legapróbb segítséggel is többre jutok.

Angolból szeretnék emelt szinten érettségizni. Választott tantárgyam az informatika (közép). Jelenleg B2-es angol nyelvvizsgám van, de hamarosan megpróbálom a C1-et is. Lány vagyok, bár nem tudom számít-e.

2020. dec. 21. 18:31
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Átérzem, hasonlóan vagyok én is.

Sajnos nem tudom mit kéne csinálniy

2020. dec. 21. 21:12
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A fordító pálya sem lenne rossz. Én ugyan ebben a cipőben járok,csak idén végeztem,és tudom,hogy mi érdekel,ahogy te is,mert szeretsz könyvet írni,tehát írás területe,de gondolom egy B tervet szeretnének a szüleid neked is vagy esetleg te szeretnél. Tanárira ne menj szerintem sem,mert nem ér annyit,rohadt sok idő. Szerintem az anglisztika lehet megérné,így ötletnek vetem fel,valószínű a végén még jobban menne a nyelv és akár az íráshoz is hasznos lehetne esetleg külföldi szövegek írásához. Meg ebből ugyanúgy bármit ki lehet hozni,magántanárkodhatsz,nyelvsulis tanár lehetsz,folyóiratokhoz szintén felvennének,(de azért persze +ismereteket nem árt szerezni,meg ezt onnan veszem,hogy magyar szakon végzett ismerősöm is újságíró lett csak ő így belföldön),külföldön kommunikációval gond nem lenne.

De esetleg,bár így nem tudom vírus miatt lesz-e,én sem voltam még,de ilyen pályaválasztási tanácsadás sem lehet rossz,ha tényleg úgy semmi ötlet. De az biztos,hogy a higgadság sokat segíthet,tudom mikor szorít az idő,ilyet kb csak kívánni tud az ember,hogy nyugi legyen:/

2020. dec. 23. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!