Mégis hogyan lehetséges ezt a sok angol szabályt megjegyezni, és beszélgetés közben használni?
Mindenki azt módja, hogy az angol a legkönnyebb nyelv, amikor nem is igaz. Az angol hangok képzése időnként kifejezetten problematikus, vannak nehezen megtanulható szavak, meg egy rakás szabály.
Itt vannak például ezek a gyönyörűségek:
Nem elég az alapszabály, még a "vigyázz" felszólításokra is figyelni kell.
Már megtanulni a szabályokat sem egyszerű, de átültetni egy beszélgetésbe.Most komolyan, én emlékezni fogok ezekre ha egy amerikaival!?
Majd társalgás közben leállok gondolkodni, hogy a gyümölcs megszámlálható-e vagy sem!?
Vagy mi folyik itt?
Komolyan felvetődik bennem, hogy a sikeres nyelvtanulás csak egy szűk réteg kiváltsága, és igazából nem is lehet megtanulni egy nyelvet "az átlag embernek".
"Itt vannak például ezek a gyönyörűségek"
Alkalmazni kell a nyelvet, akkor automatikussá válik. Ez kezdetben nehéz, nincs más, mint a nyelvkönyv célra tartó és egyszerű olvasmányai. Aztán később meg lehet mást hozzávenni.
Te aztán szeretsz okoskodni.
Semmilyen munkát nem végzek, jelenleg ugyanis lábközépcsont törésből lábadozom, és ha felépültem, sem biztos, hogy fogok dolgozni, ugyanis ahol lakok ott nagyon nehéz elhelyezkedni. Nincs normális végzettségem, így esélyes, hogy egy kisebbségiekkel teli gyárba kerülök 4 műszakba. Ha ott nem pusztulok bele a munkába, és a körülményekbe, akkor a megspórolt, minimálbéres nyomorult pénzemet nem tömhetem méregdrága nyelvtanfolyamokba 2-3 éven át, mert kell pénz a zsebembe. Arról nem is beszélve, hogy nem az angol az egyetlen teher rajtam. A matematika tudásomat is 0-ról kezdtem el felépíteni, és itt vannak még egyéb érettségi tantárgyak, amiket lényegében szintén a nulláról kezdek. Ezekre is kell idő.
Ha rád hallgatnék, mindent összevetve kb. 6 évbe telne, mire eljutnék egy B2-es szintre angolból, ami nagyon szép egy 16-20 éves gyereknél, de nem nálam.
Nekem most van időm, ugyanis jelenleg semmit nem csinálok, most időmilliomos vagyok, most kellene legalább 2 igeidőt megtanulnom.
Ez a tanács is félig-meddig téveszme.
Alkalmazni egy nyelvet az tud, aki beszéli valamennyire. Mondjuk A2 szinten. Aki ennyit sem tud, az csak makog valamennyit. A makogás azonban nem tudás, a másik sem érti mit akarsz mondani, csak kihámoz 1-2 szót.
Az alkalmazáshoz is tudni kell valamennyit.
"Ne kínlódj magadban, nem fog menni!"
Na az ilyen negatív emberektől kapok frászt, mint amilyen te vagy. Hogy merészelsz ilyet mondani, amikor semmit sem tudsz rólam? Te most magadból indulsz ki, mert soha semmit nem tanultál meg magadtól, tehetetlen ember vagy, neked mindig fogni kell a kezed. Eredj innen a negatív gondolataiddal, gondolom egy incel vagy a Felnőtt párkapcsolatok rovatból
Kerdezo, az eredeti kerdesednel nem reszletezted a szemelyes problemaid. Ne az otodik hozzaszolasodnal ird le mint, leugatva a segiteni probalo valaszolokat. Honnan tudja barki itt, hogy neked mi a bajod?
Sok idod van, hajra, ugorj neki a tanulasnak. 4-5 ev mulva eljutsz folyekony nyelvtudasig, a te modszered es nyavajgasod alapjan.
#10 voltam. Nem okoskodni akartam, csupán szembesíteni téged a könyörtelen valósággal, ezáltal megkímélni téged egy sehova sem vezető, fölösleges erőfeszítéstől. Ezt hívják korrektségnek, amelybe beletartozik az is, hogy nem bátorítjuk embertársainkat lehetetlen feladatokra. Éppúgy, mint ahogy nem etikus bátorítani valakit arra, hogy csónakkal egyedül átevezzen az Atlanti-óceánon Amerikába, mert éppen ez az ötlete támadt. Ami reménytelen vállalkozás, arról nem fogom azt írni senkinek, hogy vágjon bele. Épp ellenkezőleg: lebeszélem róla.
De te láthatóan nem akarsz szembesülni azzal, hogy mit hogyan lehet reálisan elérni és mit nem, inkább keserűségedben vagdalkozol és vádaskodsz. (Egyébként teljesen mellétrafáltál abban, hogy milyennek gondolsz, mert már három diplomám van.) A lelked mélyén szerintem nagyon is tudod, hogy igazam van, csak nem akarod az ezzel együttjáró elkeseredést átélni. Azt várod, hogy hitegessenek egy hamis elképzelésben, egy irreális reménybe próbálsz kapaszkodni. Természetesen mindenkinek joga van nem hallgatni olyanokra, akik tapasztaltak abban, hogy mit jelent egy nyelvet megtanulni. Ha a saját károdból akarsz inkább okulni, megteheted. Csak azt ne mondd utána, hogy senki nem figyelmeztetett.
Bocsánatot kérek, ha megbántottalak, de szerintem nincs igazad. Három diplomád van, vagyis nagyon jól ráéreztem arra, hogy soha az életben nem tanultál magadtól semmit, mert tehetségtelen ember vagy, akinek a tudása a tanároktól függ. Készséggel elhiszem, hogy ha téged kitennének Kínába, még alapfokon sem tudnál megtanulni kínaiul, hanem rikácsolnál a tanárokért.
Kifejezetten gonosz, és negatív embernek tartalak téged, aki a saját maga tehetetlenségéből indul ki.
Meg fogom neked mutatni, te hiteltelen ember, tanár nélkül is le tudok tenni egy B2-es nyelvvizsgát az asztalra, mert vagyok olyan intelligens.
Most pedig menj innen.
"Szerintem meg lehet önnálóan is tanulni angolul. De alapnak tényleg nem ártana egy 1 éves tanfolyam ha nulláról indulsz."
Döntsétek már el, hogy mi az igazság, mert egymásnak mondatok ellent. Nem indulok nulláról, mert évekig tanultam angolt az iskolában.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!