Hogy szervezitek/szerveztétek időben az angol nyelvvizsga feladatok megoldását?
Origó angol nyelvvizsga (kétnyelvű )
Akár most vizsgázol, akár korábban, de kíváncsi vagyok, ki hogy osztotta be azt a 3 órát. Mivel kezdtél, a neked könnyebbel vagy a nehezebbel? Van, aki piszkozatot írt egy levélnél vagy közvetítésnél , majd átmásolta? (Maradt-e rá elég idő?)
Aki a nyelvizsga-amnesztia előtt és után is próbálkozott van véleménye a nehézségi fokról? Ugyanaz a szint vagy nehezítettek rajta (vagy csak a nevezési díj nőtt, más változás nincs)?
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat!
A szint maradt, folyamatosan ellenőrzi a NYAK, hogy olyan legyen, amilyennek lennie kell. Az ára meg mindennek felmegy, miért pont a nyelvvizsgáé ne menne fel? Az árnak semmi köze a szinthez.
Angoltanárként azt mondom, hogy kezdd azzal, ami konkrétan számodra könnyebbnek tűnik, nehogy az legyen, hogy ezt vagy azt még tudtad volna, csak már nem jutott rá idő, meg azért is, hogy egyre inkább azt érezd, ahogy telik az idő, hogy megy, hogy jól megy, hogy egy csomó pontot már be is zsebeltél valószínűleg.
A piszkozat pedig inkább vázlat legyen, ne a teljes szöveg! Nem az a lényeg, hogy a piszkozat is le legyen írva töviről hegyire, hanem az, hogy át legyen gondolva az egész, hogy melyik bekezdés miről fog szólni, hogyan fognak kapcsolódni egymáshoz a bekezdések, és a bekezdéseken belüli mondatok. Szóval inkább gondolkodással töltsd a piszkozatírásra szánt időt, mint konkrétan írással.
Nekem is több nyelvvizsgám van, Origon is voltam, igaz nem angolon és felsőfokon, de hátha attól még hasznos lesz. Én sorban mentem, viszont figyeltem is az időt, tehát amikor láttam, hogy ki fogok csúszni az időből akkor továbbmentem és a végén visszatértem azokra, amiket nem tudtam. Én is a vázlatot javaslom, hogy tudd, hogy mit akarsz írni, de ne írj egy teljes levelet a piszkozatra mert sok időt elvesz.
A fordításnál a végén érdemes csak a magyart átolvasni, hogy szép, érthető-e az, amit írtál. És érdemes a fordításnál először fejben kigondolni az adott mondatot és ha tényleg nem tudsz valamilyen szót akkor kikeresni, mert sokszor az ember nem biztos a saját tudásában és megerősítést akar (pl. én), viszont a keresgélés rengeteg időt elvesz.
Tanácsom ha levelet kell írni: Tanulj be köszönést, elköszönést, tipikus mondatokat és azon ott akkor már nem kell gondolkodni. Ezen kívül a linking words használata is nagyon sokat tud dobni a fogalmazáson. (Nyelvszakos voltam, tudom, hogy ezt jó néven veszik.) És természetesen minden pont legyen benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!