Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » B1-es angol nyelvvizsgára...

B1-es angol nyelvvizsgára mennyi mindent kell tudni?

Figyelt kérdés

Full hülye vagyok angolból. Járok nyelviskolába is, de kb semmit nem ér. Most nyelviskola mellett fogok még magamtól is tanulni, és jövő nyárra szigorúan el akarom végre érni legalább a nyomorult B1-es szintet. Nekem egyelőre elég lenne ennyi. Ha már B1-ről lenne bizonyítványom, akkor esküszöm sírnék örömömben, és utána lenne önbizalmam a B2-höz, és tanulnék tovább. Viszont én végig suliban is tanultam angolul, de mindig csapnivaló tanáraim voltak, akikkel kb semmit nem tanultunk, sőt az esetek nagy részében maga az óra is elmaradt. Nyárig van szerződésem a nyelviskolával, szóval azért célom addig legalább a B1.

Ráadásul azért tartom jó ötletnek, mert akkor legalább a B2-es nyelvvizsgámon nem fog meglepetés érni, hogy ott mit kell csinálni, stb.

Jelenleg elképzelni sem tudom, hogy hogy zajlik maga a vizsga, szóval minden érdekelne. Mit kell tudni egyáltalán a B1-es szinthez? 12 igeidőből mennyi kell? Mellé még milyen szerkezetek kellenek? A listening mennyire nehéz? Abból nagyon-nagyon gyenge vagyok, de most az a tervem, hogy elkezdem kicsit szoktatni a fülem az angolhoz, és mindennap hallgatok valamit angolul, mert nyelviskolában kb annyi a hallott szövegértés, hogy valami vénasszony nyögdécsel halál lassan a zúgó mikrofonba, és ezt kell meghallgatni egymás után 20-szor...😂 Úgyhogy ez kétlem, hogy elég lesz nyelvvizsgára. És persze ezekben a kérdésekben segítenek abszolút a nyelviskolában, mert mindenre az a válaszuk, hogy ,,Nem tudom", meg ,,Keress rá Googleben".

Szóbeli tételeket kiadják, és ki kell dolgozni? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Hány tétel szokott lenni?

Origót néztem, kétnyelvűt ha valamit számít.

Kérlek ne írjatok olyat, hogy ,,semmi értelme" meg ,,pénzkidobás", stb. Mert nem érdekel a pénz, csak az hogy végre legyen egy nyamvadt bizonyítványom erről a rohadt nyelvről amivel tizenéve szenvedek, mert akkor legalább lenne további motivációm B2-ig eljutni. Úgy érzem, hogy ha ez nem lesz meg, akkor sosem lesz motivációm a továbbiakhoz.

ma 00:25
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha origó a cél, akkor nézelődj itt: [link]

van témalista, mintafeladatlap, meg leírás róla.

Tanulás szempontjából pedig javaslom, hogy minden tartalmat angolul fogyassz. Videojátékok, filmeket angol szinkronnal, kizárólag angol felirattal, telefon, facebook, mit tudom én mi, mind átállítva.

Továbbá nyugodtan készülj B2 nyelvvizsgára felkészítő könyvből, nincs nagy különbség a 2 szint között, típusfeladatok vannak, azokat be kell gyakorolni, akkor is, ha csak a papír kell.

ma 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!