Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akinek van nyelvvizsgája, az...

Akinek van nyelvvizsgája, az hány százalékban köszönheti annak, hogy azon az idegennyelven nézett filmeket?

Figyelt kérdés

mennyi volt az órai munka, otthoni egyedüli magolás, járt-e esetlek különórákra, akár online töltögetett ki gyakorlóteszteket, azzal érhette el a legjobb eredményt, idegennyelvű könyvolvasás, szabályokat magoltad-e/ vagy arra ráéreztél, és csak a szavakat kellett magolni, nyelvtant magoltál, vagy konkrét példamondatot, vagy mind a kettőt (?) stb

Ha idegen nyelven néztél filmet, volt-e alatta felirat, ha igen, magyar, vagy külföldi?

A második idegennyelv ugyanolyan könnyen megy, mint az első, vagy könnyebb, v nehezebb, vagy nyelvtől függ?

dec. 19. 23:41
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
♥ Nálunk még csak egy idegennyelv volt, de középsuliban is. Azt mondták középsuliban a tanárok, hogy ez úgy jött ki, hogy régebben még próbálkoztak ott is 2 idegennyelvvel egyszerre,de akkor az azt eredményezte, hogy egyik nyelvet se tudták a tanulók, és akkor mi egy nyelvet tanultunk már, amikor az én évfolyamom kezdett,de azt emelt óraszámban. Én végig angolos voltam ♥
dec. 19. 23:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Több év kihagyás után próbáltam egyszer nyelvvizsgát, 4 pont hiányzott, hogy meglegyen.
dec. 19. 23:46
 3/11 anonim ***** válasza:
29%

Ahogy írod, egy kicsit rágyakorolsz a feladatokra , és megvan. Egy négyes angol érettségivel simán megvan a B2, csak a mintafeladatokba kell belerázódni.

Próbáld újra!

dec. 20. 08:08
 4/11 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem is csináld újra és ne a nyelvet gyakorold, hanem a feladatokat (tudom fura, de nyelvvizsgán az dönt, hogy meg tudod-e oldani a feladatokat, nem az, hogy megérted/beszéled a nyelvet)
dec. 20. 08:20
 5/11 anonim válasza:
100%
Nekem semennyire. Én annak köszönhetem, hogy nyelvtanfolyamokra jártam.
dec. 20. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ami engem illet, a filmnézés felelős az eredmény kb 0,4 %-áért.

Én sosem hívnám a szabály-, szó- és kifejezéstanulást magolásnak, az egy rút, negatív szó, benne van az értelmetlenség jelentése, márminthogy felmondani tudod, de érteni, alkalmazni nem.

Nálam a könyvolvasás volt a fő tevékenység, de én magyarul gyorsabban olvasok, mint a nagy átlag, és egy idő után angolul is gyorsabban olvastam. Aki lassan olvas (évi 20 oldal), az nem nagyon jut előre ezzel. Meg szerintem a könyvolvasáshoz (olvasás, mint szellemi élvezet) még a B2 is kicsit kevés. A B2 az pont az a szint, hogy tudsz egy szót a székre, de a könyvben richtig más szót használnak, így pont annyit kell szótáraznod, mintha semmit nem tudnál. :D.

dec. 20. 12:49
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigieket, mentek a zöldek :) ♥
dec. 20. 13:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én akkor magoltam csak szabályokat, amikor konkrétan meg kellett tanulni őket(nyelvszakra mentem), de inkább a használatára próbáltam rájönni. A filmezés/olvasás nekem nagyon sokat segített, de csak az nem volt elég. Abban segített, hogy egy adott szót sokszor lássak és ne csak ugyanabban a környezetben. És természetesen így látja az ember, hogy egy anyanyelvi hogyan használja. Így sokkal könnyebben megmaradt. Én sosem úgy olvastam/filmeztem, hogy elkezdtem az összes ismeretlen szót kiszótárazni, csak párat, ami érdekelt és legközelebb már többet. Ezen kívül használtam is a nyelvet.

Minél több nyelvet tudsz, annál könnyebb a következő. Szerintem leginkább azért, mert már ismered a saját módszered. Az is fontos, hogy legyen kis kötődésed a nyelvhez. Pl. én az angolt nem annyira szeretem, nem is szoktam angolul filmet nézni/beszélni annyit, mint a többi nyelven és nem is sikerül középfokról feljebb jutnom. Viszont a többinél élvezem a nyelvtanulást.

dec. 20. 14:31
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyelvvizsga? Régen volt, szinte semmi segédanyag nem volt, de volt egy jó nyelvkönyv, az elég volt középfokra.
dec. 20. 14:41
 10/11 Thunderfairy ***** válasza:
74%
A magolással semmire se megy az ember. A filmnézéshez kell egy alapvető tudás is. Szövegkörnyezetbe, mondatokba belerakva kell az új szavakat tanulni. Például elolvasol egy angol nyelvű könyvet annyiszor hogy gond nélkűl megértsed. Ha nincs kivel gyakorolni a beszédet akkor hangosan kell olvasni, igy gyakorolhatod a kiejtést. Azt hogy az adott szót hogy kell kimondani már a google forditoja is tudja.
dec. 21. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!