Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga mentesség - 2022?

Nyelvvizsga mentesség - 2022?

Figyelt kérdés
Szerintetek van még esély rá ? Rentgeteg diploma ragad így be ....

2022. ápr. 12. 22:01
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
0%
És ha az elkövetkező felevben netán megint durvulna a helyzet háború vagy nemzeti járványok terén, vagy az infláció csak tovább nő, akkor sincs?
2022. jún. 1. 16:19
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor se lesz jelen állás szerint.
2022. jún. 1. 17:48
 33/43 anonim ***** válasza:
0%
Rohadt életbe
2022. jún. 1. 19:36
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem leszek népszerű, de ti, akik várjátok a sültgalambot, valamit azért tesztek a nyelvvizsgáért, vagy csak a megváltóban bízva várjátok a csodát, hogy ismét kiadják? Az se volt szép, hogy eddig volt ilyen. De egy ideje működik minden, amíg meg nehezebb volt, tanulni addig is lehetett volna rá. Sőt, mikor jelentkeztetek, már akkor úgy volt, hogy kell hozzá, ennek tudatában iratkoztatok be. Nekem is csúszott a nyelvvizsgám másfél évet, de azért is megcsináltam, nem rinyáltam, át se vettem volna úgy, hogy nincs meg. Nem azért mondom, mert hogy egyetértek a rendszerrel, de akiben annyi van, hogy a diplomát letegye, annak egy nyelv középfokú ismerete miért akkora akadály?
2022. jún. 1. 19:39
 35/43 anonim ***** válasza:
46%
Csak az a különbség kedves 34-es, hogy nekem angol felsőfokom van, a szak ahova járok meg két közepet követel. És hát tudjuk hogy milyen a hazai nyelvoktatás, második idegennyelvet konkrétan leszarjak rendesen tanítani
2022. jún. 1. 22:06
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Értem, de ezt több éve is tudtad, akkor nem gondoltál rá, hogy úh, ezzel így bajok lesznek? Feltételezem, mikor beadtad a jelentkezést, akkor se tudtál két nyelven, mégis vállaltad.
2022. jún. 2. 00:13
 37/43 anonim válasza:
60%
Az a baj a nyelvvizsgával, hogy úgy követelik meg, hogy közben az egyetemek többségében nincs is külön nyelvi óra.Ennyi erővel balett tudás meglétéhez is köthetnék a diplomát... Én anno elég sok pénzt elköltöttem arra, hogy meglegyen a nyelvvizsgám.Én még az a generáció vagyok, ahol a nyelvet nem nagyon tanították az általános ill. középiskolában. Ha olyan munkahelyre mész, ahol elvárás a jó nyelvtudás, akkor ott a középfokú papírral nem fogsz tudni sokra menni.Viszont sok olyan munkahely van,ahol nem kell nyelvtudás.Attól még, mert valaki nem tud nyelvet, attól még jó szakember lehet.
2022. jún. 3. 21:04
 38/43 anonim ***** válasza:
24.vok: én 97-ben voltam első éves, 2003-ban végeztem, egyszer buktam. A lényeg, hogy én nem emlékszem, hogy aláírtam volna ilyen papírt, miszerint kell a nyelvvizsga a végzésre. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem, mert nem felejtettem volna el egy ilyen követelményt, senki más nem felejtette volna el. Eszünkbe lett volna, hogy gyere már órára, mert kell a nyelvvizsga. A középiskolából kb. a jelen idő maradt meg, pár száz szóval. A lényeg, hogy 99-ben hallottuk, hogy kellene, akkor szaladtunk eszperantót tanulni néhányan, meg is lett. Aztán pár év múlva az angol is, nagy tanulások után, mert fontos volt a meló miatt. Ezért sem értek egyet ezzel a nyelvvizsga követelménnyel. Amiért írom, hogy kíváncsi lennék arra az aláírt papírra, amit aláírtam? Érdekelne, hogy mióta van ez a nyelvvizsgakövetelmény. Nyilván nem szívóztam volna senkivel 2003-ban, de attól függetlenül azóta sem tudom, hogy egyszerre, egy gongatásra indult-e el a követelmény vagy egyik másik egyetem vette vajon át? Mert egy jó ismerősöm 96-ban kezdte ugyanezt az egyetemet, nem ugyanezt a kart, egyszerre végeztünk 2003-ban, van ez így, szóval neki nem kellett nyelvvizsga.
2022. jún. 21. 13:00
 39/43 anonim ***** válasza:
38. vok, 34#-nak írtam a hsz-t.
2022. jún. 21. 13:04
 40/43 anonim ***** válasza:
35. Nem a tanítással van a gond, mint szakmával, mert az megy, főleg az újonnan végzett nyelvtanárok esetén. A gond a kevés óraszámmal van. Nem tagozatos gimiben B1 a kimenetel. Nem etikát, hittant és más marhaságokat kellene tanítani, hanem csoportbontásban elsősorban angolt, nagy óraszámban. Akkor tényleg reális a nyelvvizsga már érettségi tájékán. Így meg marad a magántanár,ha meg tudja fizetni. Nyelvet tudni kell a mai világban és nem csak munka miatt. Amíg a kormányzat nem látja be ennek és összességében az oktatásnak a fontosságát, nem lesz változás, sőt a tanárhiány miatt erőteljes romlás lesz a nyelvtanítás terén is.
2022. jún. 21. 13:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!