Idén nem lesz nyelvvizsga alóli mentesség?
Pedig az idei evben sulyosabb jarvanyt jeleznek elore:
"A harmadik hullám támad, erősebb lesz, mint az első kettő volt."
Viszont korabban kijelentettek mar, hogy iden nem adnak mentesseget. Lehet, hogy ez valtozni fog még?
Ebben a cipőben vagyok én is. Az én diplomámhoz 2db nyelvvizsga kell, egy már régóta van és most csinálom a másikat.
Habár keményen tanulok rá, de azért nem bánnám ha megadnák ismét. Láttam hogy az online nyelvvizsgát ajánlják, ami amúgy valóban jó (voltam én is, nem sikerült sajnos, de nekem jobban tetszett mint az eredeti), viszont valamivel korlátozottabb létszámot tudnak azt hiszem fogadni ezekre, illetve a hálózatnak el kell érnie egy bizonyos sebességet, hogy működjön a dolog. Sokadrészt, nem mindegyik nyelvből lehet most vizsgázni...
Már csak ezek miatt is korlátozottak a lehetőségek, arról nem beszélve hogy tavaly is sok alkalmat töröltek (én is jártam így). Ezek miatt úgy gondolom járhatna a mentesség.
Másrészt viszont szinte biztos vagyok abban, hogy nem fogják megadni, hiába a harmadik hullám. Tavaly kiszórtak kb 100.000 diplomát, most azért lényegesen kevesebb van beragadva, nem fognak ezzel foglalkozni, hogy jaj, járványhelyzet van, adjuk meg újra. Bármennyire is örülnénk neki, de ne kergessük magunkat ábrándokba. A közfelháborodás csak a most záróvizsgázó/januárban zv-zettek körében lenne jelen, amúgy szinte mindenki más ezellen van ahogy látom.
A járványnak nincs semmi köze a nyelvvizsga amnesztiához, még ha így kommunikálják is. Arról van szó, hogy bent ragadt a diplomamentő program ellenére is kb. 60 ezer diploma. Ezt oldották így meg. De már akkor közölték, hogy nem lesz többet ilyen kedvezmény, mert a nyelvvizsgák online is tudnak menni.
Én nem értek egyet azzal, hogy a diplomát nyelvvizsgához kössék, de ha már így szabályozták, akkor viszont senkinek semmilyen jogcímen nem adnék kedvezményt.
Nem leszek népszerű ezzel, de...
Valaki magyarázza már meg hogy a nyelvvizsgának mi köze van a járványhoz.
Én nem értettem már a tavalyit sem. Biztos azon a 2 hónapon múlt, ameddig nem voltak nyelvvizsgák.
A diploma nyelvtudáshoz kötése szerintem jó dolog. Nem feltétlenül nyelvvizsga, de mondjuk más nyelvű kötelező kurzusok által. Elengedhetetlen, hogy egy diplomás tudjon legalább egy másik nyelven.
#7: De nyelvvizsgát követelnek...
Gépészmérnöknek tanultam, nyelvvizsgám nincs még.
Vevőkkel, beszállítókkal szakmai témákban tudok kommunikálni, írásban, szóban egyaránt. Ez miért nem elég? Miért kell egy gépészmérnöknek otthon lennie a turizmusban, a divatban, vagy gyereknevelésben? Ha ezekről nem tud beszélni, akkor miért lesz rosszabb szakember?
A másik: hogy mi köze a járványhoz? Sok helyen iskolákban nem engedélyezték a termi vizsgát, csak a nyelvvizsgaközpontokban, így sokkal kevesebb lehetőség volt nyevvizsgázni. Az online még nem mindenki számára elérhető. Nem minden nyelvből van, és vannak tárgyi feltételei.
Plusz: nem mindenki olyan szerencsés, hogy gimnázium után rögtön megy tanulni. Vannak, akiknek évek, évtizedek esnek ki. Magántanárra nem mindenkinek van pénze. És a jelenlétis tanfolyamok bizony elmaradtak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!