Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jobb lett az életetek attól...

Jobb lett az életetek attól hogy csináltatok nyelvvizsgat?

Figyelt kérdés

ma 13:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondhatni. Örülök, hogy le van tudva és van egy "bizonyítékom", hogy beszélek angolul.
ma 13:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Jobb mert papirom is van róla,hogy tényleg beszélem és az önéletrajzzal is elküldhetem
ma 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
81%

Jobb, mert

- utolsó évben nem kellett nyelvórára járnom,

- kiváltottam velük 2 érettségit

- egyetemen sem kellett nyelvórára járnom (a szakon akinek nem volt min egy középfokú, annak az első 2 évben kötelező volt)

- egyetemen már a szakmai tárgyakra összpontosíthattam, nem kellett az akkor még kötelező nyelvvizsga miatt aggódjak

- jól néz ki az önéletrajzomban

Olyanokat szándékosan nem írok, hogy jól beszélem a nyelvet, mert ugye ez nem függ a papírtól.

ma 14:08
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Yes.
ma 14:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
ma 14:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A vasárnapi ebédeken flexelhetek vele a családtagok előtt

Viccet félretéve, tényleg jó, hogy igazolni tudom, hogy beszélek idegen nyelvet.

ma 14:46
 7/11 anonim ***** válasza:
36%

A nyelvvizsga papírt csak az iskolák kérik, sehol máshol nem mész vele semmire. Viszont ha tovább akarsz tanulni, akkor hasznos.

Én felnőttként nem fizetnék egy papírért, hogy beszélem a nyelvet. Egyetlen munkahely sem kérte. Ahol kérték a nyelvet, volt nyelvi interjú.

ma 15:16
 8/11 Thunderfairy ***** válasza:
78%

7-es.

Nekem a nyelvvizsga azt jelenti hogy valakik leellenőrizték hogy beszélem e az adott nyelvet. Sajnos a nyelvvizsgát már sokan nem úgy értelmezik hogy egy igazolás a nyelvtudásról. Sajnos már ott vagyunk hogy muszály a munkahelyeknek ellenőrizni. Pedig pont az lenne a nyelvvizsga lényege hogy az illető tud az adott szinten idegen nyelven beszélni.

ma 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mindegyiktől. Középkorú vagyok, és amikor az első (középfokú) nyelvvizsgámat szereztem, akkoriban az még menőnek számított, mert keveseknek volt. (Tudom, hogy ezt ma már nehéz elhinni, de az ezredforduló környékén tényleg ez volt a helyzet.) Később pedig a munkahelyemen tudtam kamatoztatni, forintra váltani nem csak a tudást, hanem a papírt is (amiből addigra szereztem felsőfokút is).
ma 16:13
 10/11 anonim ***** válasza:

3.

Mikor lehetett nyelvvizsgával kiváltani érettségit?

Ahhoz pedig, hogy ne kelljen nyelvórára bejárni, elég az osztályozó.

ma 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!