Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hol csináltátok a nyelvvizsgát?

Hol csináltátok a nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés

Elvégeztem az egyetemet, de nincs még nyelvvizsgám.

Olasz nyelvből szeretnék.

Melyiket ajánlanátok?

2021. febr. 11. 19:49
 1/1 anonim ***** válasza:
Én B2-es szinten olasz nyelvből az Origónál voltam. Célom egy felsőfokú lenne a CILS-nél, az Origót inkább csak azért csináltam, hogy lássam kb milyen szinten vagyok. Nem tudom neked mi a célod, a tudás fontos-e vagy a papír, de úgy vettem észre, hogy ennél a vizsgaközpontnál nem kell olyan ütős nyelvtudásnak lennie az embernek, elég jóindulatúak, maguk a feladatok is egész vizsgázóbarátok. Összehasonlítási alapom az ECL-el lenne, de azt 9 éve csináltam angolból C1 szinten, azóta már ott is változtattak ezt azt, így nem tudom megítélni, hogy melyik egyszerűbb. Az origónál az mindenképpen szimpibb volt, hogy a vizsgáztatókkal kellett beszélgetni, míg ECL-nél egy vizsgázóval van beosztva az ember. Utóbbival eléggé meg lehet szívni, ha pl 16 évesként összeraknak egy 30 évessel, azt beszélgessetek a munka világáról, vagy a másik sokkal jobb/gyengébb képességű, mint te, akkor az hatással lehet a te feleletedre is. Ugyanakkor nekem a kétnyelvű vizsga intézményével (mint az Origó) problémám van, nem tartom életszerűnek, hogy elolvasol egy olasz szöveget és magyarul kell a magyar kérdésekre válaszolnod. Úgyhogy ez elég ízlés kérdése. Amúgy, ha nem CILS-re fogok végül menni, akkor biztosan a BME-t fogom választani (most is csak azért voltam Origón, mert a BME jelentkezéséről lecsúsztam).
2021. febr. 12. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!