Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga mentesség - 2022?

Nyelvvizsga mentesség - 2022?

Figyelt kérdés
Szerintetek van még esély rá ? Rentgeteg diploma ragad így be ....

2022. ápr. 12. 22:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%

"Rentgeteg diploma bent fog így maradni ... Nem pont az lenne a cél ,hogy a gazdaságot fellendítése a friss diplomások eltudjanak helyezkedni?"

A gazdaságon mit fog lendíteni, hogy a diplomások nyelvismeret nélkül nem tudnak a szakmában elhelyezkedni? Ha megspóroltak volna éveket és korábban elkezdenek dolgozni ott, ahol kénytelen diploma után - nyelvismeret hiányában - akkor már többet lendítettek volna a gazdaságon. Az pedig végképp nem segít senkin, ha egy lehúzós magyar KKV fogja alkalmazni végzettségének megfelelően.

Alapból helytelen volt a nyelvvizsgákat elengedni. Ha már így történt, akkor viszont arra kellene koncentrálni, hogy 1 nyelvből már középiskola végére a gyerekek jelentős része elérjen C1 szintre.

2022. ápr. 13. 14:30
 12/43 anonim ***** válasza:
88%
11. Igen, csak egy nem tagozatos B1-ig jut el. Nem kellene az etika, a hittan, a mindennapos testnevelés, ének, rajz és több angoltanárral kisebb csoportokban meg lehetne a C1.
2022. ápr. 13. 15:55
 13/43 anonim ***** válasza:
28%
Igazabol en sajnalom ezeket az embereket, hiszen diploma nelkul munkanelkulive fognak valni, nem lesz papirjuk, egy olyan orszagban pedig, mint Magyarorszag, ami ennyire papircentrikus, bizonyitvany hianyaban szoba se fognak veluk allni a munkaltatok. Ezzel az a gond, hogy bar lehet nem beszel idegen nyelvet, de igy is sok felsofoku vegzettseget igenylo munkakor letezik, ahol nem kell merheto nyelvtudas, ellenben szaktudas igen. Szerintem kar lenne a fiatal tehetseget igy tekozolni, pazarolni. Az emberek tobbsegebol most is, mint maskor, a rosszindulat beszel, dogoljon meg a szomszed lova is. Miert kell valakitol egy diplomat sajnalni? Egyaltalan nem vagom. De a fejemet ra, hogy pont olyanok okoskodnak akik amnesztiaval jutottak diplomahoz, most meg a nyelvtudas mellett kampanyolnak. Magyarorszag elore megy nem hatra, legyen meg tobb munkanelkulink mert az olyan jo.
2022. ápr. 13. 18:57
 14/43 anonim ***** válasza:
80%

#9, köszönöm, igazad van, ma is tanultam valamit.:D

#13, nekem pl pont az fáj, hogy 2 felsőfokú nyelvvizsgám van, mások mégis 0 nyelvtudással megkapják ugyanazt a végzettséget, mint én. Nem fair. Aki nem képes egy idegen nyelven elmakogni, ne menjen egyetemre, sok szakma van, amihez nem kell.

2022. ápr. 13. 19:15
 15/43 anonim ***** válasza:
36%
Kedves 14-es: most biztos leszeded majd rolam a keresztvizet es utalni fogsz, de az nagyon szep, hogy idegen nyelven tudsz “makogni” de ez nem jelenti azt, hogy valaki az altalad vegzett munkat ne tudna elvegezni, vagy esetleg jobban elvegezni. Szerintem egy diplomas ott kezdodik, hogy a munkaeropiaci viszonyokat megerti illetve ott, hogy tudja mi szolgalja a tarsadalmi joletet. Mar pedig abban az orszagban ahol nincs szakember, az allamadossag novekszik, emberek tengodnek szegenysegben es nyomorusagban, biztosan nem az, hogy diplomakat tartsanak vissza. De hat ez van, nem lathatunk mindent egyforman.
2022. ápr. 13. 19:27
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de az egyetemi diplomanak egyfajta ertelmi es kulturalis szintet kellene jelenteni, aminek resze az hogy meg tudod magad ertetni a vilagban, nem csak magyarorszagon. Nem szimplan egy papir hogy tobbet keress, hanem egy oklevel hogy te muvelodtel.

2022. ápr. 13. 22:29
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
Abból kell kiindulni, hogy aki jelentkezik egyetemre, tudja, hogy a diplomához nyelvvizsga kell. Váratlan események persze lehetnek, ami miatt esetleg ezt a kötelezettséget felfüggesztik, de nem ez az alapállás.A többi érzelmek által vezérelt mellékzönge.
2022. ápr. 13. 22:36
 18/43 anonim ***** válasza:
38%
Szeptember úgyis jön az újabb hiper-brutál mutáns... Egyébként egy szociális munkás mikor fogja ezt a marhára szükséges nyelvvizsgát hasznosítani a munkája során egy Borsodi faluban?
2022. ápr. 13. 23:01
 19/43 A kérdező kommentje:

Itt egy link egy új peticióról , hátha :

[link]

2022. ápr. 13. 23:03
 20/43 anonim ***** válasza:
100%

Aki a “borsodi falu” kifejezést nagy B-vel írja, annak nyelvvizsgával sem való diploma. Komolyan, nem értelek benneteket! Tudtátok a beiratkozáskor, hogy kelleni fog, nem? Akkor miért megy a rinya? Én is tudtam, hogy kelleni fog anatómia, mégsem siránkoztam, hogy engedjék el, mert az nekem nem megy…

Egy diplomás embertől joggal várható el, hogy legalább egy idegen nyelven is meg tudjon nyilvánulni. Szakirodalmat így hogy olvasol?

2022. ápr. 14. 19:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!