Angol vagy a Spanyol nyelv a könnyebb?

angol, és többek között azért is, mert ott nem kell ragozni :D
de van olyan része is a spanyolnak ami könnyebb.

Angol
Nemrégiben népszerű volt a neten egy felmérés, ami alapján a spanyol a világ legkönnyebb nyelve - meglepődtem rajta, lévén én mindkettőt beszélem, így tudok különbséget tenni közöttük.
Persze egy angolul beszélőnek jóval könnyebb elsajátítani a spanyolt, mint egy magyarnak...
De azért van bőven nehézség a spanyol javára. Ott igenis van ragozás, sőt alapvetően elkülönítik a férfi- és női nemeket, és sokáig nem könnyű mindig mindent egyeztetni számban és személyben.
Nem beszélve a spanyol nyelvtani sajátosságokról, mint a névelő bővelkedő használata, ami egy magyar számára néha érthetetlen...
Nem, sokat filóztam ezen, de az angol fényévekkel könnyebb nyelvtanilag.

"Nem, sokat filóztam ezen, de az angol fényévekkel könnyebb nyelvtanilag."
Az angol és a spanyol nyelvtan között alig van különbség. (A sokak által rettegett "ragozást" ne vegyük ide, azt kényelmes tempóban egy hét megtanulni.)
A spanyolban van hím- és nőneme a főneveknek, ez nehézség, de a legtöbbször szabályosan következik a szó alakjából. Szavak tanulásánál tehát alig okoz nehézséget. Az angol szavakat pl. nehezebb megtanulni, mert a helyes írásuk/kiejtésük jóval következetlenebb, mint a spanyol szavak neme.
A spanyol kiejtés egyszerűbb az angolnál, a helyesírása sokkal egyszerűbb, a nyelvtan kb. ugyanaz a két nyelvben.
Az angol fő nehézsége a kiejtés, a spanyolé a rendhagyó igealakok. Ízlés kérdése, kinek mi jelent nagyobb nehézséget.
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
Várok még véleményeket és tapasztalatokat!:)

Ha megtanulás miatt kérdezed, akkor mindenképp az angolt tanuld, mert anélkül meghalsz.
Spanyol nyelv szerintem is nehezebb, mert ott a ragozás, amit tényleg meg lehet tanulni, ahogy az előttem válszoló mondja, az angol kiejtést meg egyszer kell megtanulni, és megy, sőt, nekem kifejezetten jól megy a britek akcentusa, jobban is tetszik, mint az amerikai. De ez mellékes.
Szóval az angol azért egyszerűbb, mert tényleg nincsenek hím és nőneműek, de tényleg rá lehet jönni a spanyolban (pl. la plata), hogy a la plata nőnemű. Ellentétben a némettel, ahol a der, die, das-on kívűl semmi nem segít a nemében (meghogy maga a szóban sincs der, die, das)
Szóval én azt mondom, hogy a spanyol nehezebb, mint az angol, de van akinek más a véleménye, én azt mondom, az angol általánosságban egyszerűbb.

spanyol nehezebb, viszont szebb :)
hülye vagyok, nem szebb, hanem vagy 10 milliószor szebb :D

"a ragozás, amit tényleg meg lehet tanulni, ahogy az előttem válszoló mondja, az angol kiejtést meg egyszer kell megtanulni, és megy"
Nem. A ragozást az ember egyszer megtanulja és megy (jó képességű ember 1 nap alatt, lustább vagy kevésbé okos egy hét alatt). Az angol kiejtést ellenben évekig gyakorolhatod, de tökéletes sohasem lesz. A spanyol kiejtés se könnyű (csak azt hiszik néhányan), de nem olyan roppant nehéz, mint az angol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!