Egy év alatt meg lehet tanulni spanyolul középfokon?
A cél Dele spanyol nyelvvizsga lenne. A nulláról kezdeném és kb. naponta 2 órát tudnék a nyelvvel foglalkozni.
Bármilyen tanácsot, könyv, honlapok, appok stb. ajánlatot elfogadok, hogy milyen oldalról könyvből érdemes elkezdeni.
Előző vagyok, én a helyedben a Pons könyvekkel szednék fel egy kevés alapot (szókincs, nyelvtan), utána el kezdenék anyanyelvűekkel beszélni. Én nekem nagyon sok latin amerikai barátom van akikkel napi szinten beszélek írásban és szóban is és nekem ez dobott nagyon a spanyolomon. Ezen kívül, spanyol nyelvű irodalmat, filmeket, sorozatokat és zenéket fogyasztok, szóval nekem kb a mindennapjaimat is a spanyol teszi ki + az egyetemen is spanyol szakon vagyok, tehát minden órán spanyolul van. YouTube-n kezdésként ajánlom a Spanish with Vincente és a Why not Spanish csatornákat, utána ha már kb eléred a középszintet BBC mundo csatorna is nagyon jó.
Ui.: Ha rám hallgatsz messzire elkerülöd a Colores tankönyveket, tele vannak hibákkal és pontatlanságokkal, valamint én már most beszereznék DELE felkészítő könyveket (Edelsa, Cronómetro), ezek tényleg a vizsga feladatokat tartalmazzák és nagyon jól felkészít mind a négy részére a vizsgának.
#3 leszavazók: Mi a baj a megjegyzéssel? Én egytannyelvűben emelt óraszám mellett tettem le B2 nyelvvizsgát 11. végén (9.: 5, 10-11.: 7, 12.: 6 óra). Ez kb. 700 óra. Mindenki letette 12. végére, és ezzel nyelvi érettségi mentességet kaptunk.
Az említett kéttannyelvűhöz 36·19 = 684. Ráadásul erősebb motivációval. Szóval ha nem a diák vagy az oktatóval volt probléma, akkor mivel?
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon köszönöm 4-es válaszoló a sok segítséget😀
3: Ráadásul kéttannyelvűben a közel 20 órát nem egy tanár tartja, hanem több is, tehát az összes oktatóval gondnak kellene lenni...
Nekem más nyelvű kéttanos sulikkal van tapasztalatom ismerősi körben, ott bizony egyértelmű elvárás a B2 szint, különben a következő évtől nem tudnának egy csomó tárgyat az adott idegennyelven tanulni. Ha valaki nem hozza, attól elvárják, hogy nyáron pótolja be tanfolyamon, magántanárral, különben csak görgetné maga előtt a lemaradását.
Nem való mindenkinek a kéttannyelvű, lehet egy rossz tagozatválasztás is az ok...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!