Kínai vagy német nyelvet érdemesebb tanulni?
Ha nem akarsz Kínába költőzni vagy kínai nyelvű munkakört betölteni,akkor a német célszerűbb.
Persze kínaiul is tanulhatsz a német után.
valóban, és a büféket/mindenesboltokat üzemeltető, amúgy elég zárt helyi kínai közösséggel kocsmázni sokkal hasznosabb (már ha egyáltalán az a nyelvjárást beszélik és véletlenül se vietnámiak...), mint mondjuk beszélni a nyugati szomszédunk nyelvén szépen és választékosan, hogy ha esetleg valaha ott kell dolgoznod, több legyél (egy icipicit) mint a százezredik kis kelet-európai, aki már megint nem akar beilleszkedni :/
amúgy az életben a legtöbb dolog sajnos nem a "jajj de jó" kategóriába tartozik, mégis kell. a kínainak max. akkor van értelme, ha valami nagy specializált valamit szeretnél csinálni felnőttként, amivel kínaiakkal dolgozhatsz együtt. (mert amúgy tucatmérnököt és semmirekellőbölcsészt ritkán importálnak európából, az van otthon is)
2# Nem, de sok német befolyású cég van itthon és fontos, hogy a német partnerekkel tudj kommunikálni.
Ők beszélnek többnyire angolul, de ettől függetlenűl előny.
Kínai nem igazán, csak ritka esetben.
Szóval ha nincs valamilyen speciális célod, ahez kell a nyelv nem érdemes kínait tanulni.
Ez egy nehéz kérdés. Én magam angolul, németül és kínaiul is tanulok.
Európában természetesen inkább a németet mondanám. Magyarországon is.
Viszon idehaza, föleg budapestem, egyre több a kínai. Föleg, ha 2024-ben megnyílik a Fudan egyetem. Nagyon nagy potenciát látok a kínai nyelvben. Már maga a nyelv és a kalligráfia is gyönyörü, a kultúrával együtt. A kínai emberek többsége szerintem nagyon bölcs. Figyelnek az egészségükre és iszonyatosan fontos számukra a család is.
Sajnos pontos választ nem tudok adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!