Szerintetek melyik nyelvet lenne érdemesebb, előnyösebb tanulni?
5 évfolyamos gimibe iratkoztam be tavaly. Eltelt a 0-ik év és most egy egy éves angol tanulás után lehet választani egy második nyelvet. Oroszt, Spanyolt, Olaszt vagy Németet. Szerintetek melyiket lenne érdemesebb, előnyösebb tanulni?
Én Németre vagy Olaszra gondoltam. De érdekelne a Ti véleményetek is. A szüleimmel is megbeszéljük. De örülnék több véleménynek. :D
orosz
mivel:
a németek általában angolul tárgyalnak, ezért ha álláshirdetéseket nézel, már alapkövetelmény az angol
ezért ajánlom a német helyett az oroszt, mivel ezt keresik, esetleg az olasz is jó lehet még
Egyértelműen spanyol! Az egy egész kontinens nyelve! (Dél-Amerika, kivéve Brasil) Ráadásul ha már egy latin nyelvet beszélsz, utána pikk-pakk egyszerűen felszedhetsz egy másik latin nyelvtudást: francia (fél Afrika!), portugál (Brasil!), olasz, román.
Az oroszban is van sok fantázia, a kérdés csak az, hogy van-e dolgod kelet felé, vagy akarod-e, hogy legyen. Ha igen, akkor mindenképp nagyon ütős, ha beszéled a nyelvet, és nem csak az angollal tudsz érvényesülni.
A német szerintem "felesleges", a német ajkúak általában beszélik az angolt, az nem dob annyit a mérlegbe, hacsak nem kifejezetten német ajkú országban szeretnél nyüzsögni.
Az olasz pedig az olaszoké, romantikus meg minden...
Szerintem ebben a században, ahogy tovább nyílik a világ, tűnnek el a földrajzi távolságok, érdemes picit a szomszédainknál messzebb nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!