Melyik nyelvet érdemesebb tanulni, a németet vagy a franciát?
Most megyek gimnáziumba és az angol nyelv mellé kell egy másikat is választani. És a német és a francia között gondolkozom. Melyiket beszélik többen? Melyik a nehezebb? Melyiknek venném nagyobb hasznát az életben?
Köszönöm előre is a segítséget.
Véleményem szubjektív :)
Számomra a német sokkal könnyebb,mint mondjuk a francia . A nyelvtan nagyon szabályos, kevés a "kivétel erősíti a szabályt" mert itt nincs sok kivétel vagy éppen sokszor nehezen megmagyarázható dolog, mint akár az angolban. ( Angolt is tanulok,ezért van viszonyítási alapom) A legtöbb szó könnyen tanulható, sok dologban -akárki akármit mond- hasonlít az angolra. Természetesen nem kiejtésre gondolod:D és ami le van írva azt szinte úgy is kell kiejteni, nem mindig,de sokkal könnyebb a kiejtés mint a francia. 4 év alatt megtanulható. Én 12 éve tanulom,de annak ellenére,hogy volt 1 fél éves kihagyásom (leérettségiztem) alig felejtettem belőle valamit. A francia nyelvet nem ismerem nagyon, ezért is a véleményem elsősorban szubjektív, mivel lehet neked meg pont a francia lenne személyes preferenciád,csak még nem ismered te sem a nyelvet.
A francia a világon a top 5 beszélt nyelvben benne van , rengetegen beszélik .(Gondolj csak Afrika egyes részeire pl.Marokkó, történelmi okai vannak ennek persze (gyarmatosítás)) Így a német ebből a szempontból is kedvező,hogy kevesebben beszélik, ergo jobban igénylik. Magyarországhoz amúgy is németajkú országok közelebb fekszenek és előszeretettel alkalmaznak magyar szakképzett embereket.
Én nemzetközi tanulmányok szakon fogok tanulni, számomra a német és az angol elengedetlen nyelv. :)
Sok sikert a döntésben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!