Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet érdemesebb...

Melyik nyelvet érdemesebb tanulni, angol vagy német?

Figyelt kérdés

Németből már van egy középfokú nyelvvizsgám. Ebből azért lenne jó továbbmenni, mert felsőfokú szinttel lenne esélyem olyan állásokra, ahol felsőfok az elvárt szint.

Angolt középiskolában csak 4 évig, nem sikerült középfokra eljutnom, csak alapszinten vagyok. Ebből azért lenne jó a középfok, mert az angol világnyelv, és mert nyelvszakon vagyok (nem német és nem angol), a nyelvkönyveink angolul vannak írva.

2015. aug. 12. 22:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés? Megválaszoltad magadnak. Mindkettő fontos.

Egyébként előbb szerintem gyúrj rá az angolra ahogy tudsz, aztán utána jöhet a német is, attól függ hol akarsz dolgozni meg ilyesmi.

2015. aug. 12. 22:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen mindkettő fontos:) de csak egyre van időm.
2015. aug. 12. 23:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Angol.
2015. aug. 13. 04:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy milyen nyelvszakon vagy?

Időrendi és fontossági sorrend: angol, német. Ugyanis a suli elvégzéséhez és úgy általában is az angol jobban jön.

2015. aug. 13. 13:10
 5/7 webnyelv ***** válasza:
Szerintem is az angol középfok lenne célszerűbb előbb. Engem is érdekelne, milyen nyelvszakos vagy. Esetleg svéd, finn?
2015. aug. 13. 13:41
 6/7 anonim válasza:
Az angolt mindenhol beszélik szóval én az angolt ajánlom :).
2015. aug. 13. 14:37
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor az angol lesz:)

Kínai szakon vagyok. Nemsokára veszek hozzá minornak valami északi nyelvet is.

2015. aug. 13. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!