Melyik mondat helyes angolul?
Figyelt kérdés
Egy képnek szeretnék címet adni.
Magyarul: Az érintés pillanatai
Hogy van helyesen angolul?
The moments of touch
vagy
Moments of touch
Köszönöm
2021. máj. 2. 22:07
1/4 anonim válasza:
Minkettő helyes, ahol ki van téve a 'the' ott a pillanatokat hangsúlyozod ki ezzel a szóval, ahol nincs előtte, ott inkább hasonlít a magyar értelmezésre, de ez csak egy lehelletnyi különbség
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. máj. 2. 22:20
3/4 anonim válasza:
Én nem tudom,szerintem jó az első válaszoló válasza, én csak annyit mondanék, hogy nekem valami ilyesmi jutott eszembe; hogy azt hiszem talán angol (brit) együtteseknél szokták azt a nevükben, hogy odarakják a csapat neve elé a "The"-t; és amerikai zenészcsapatoknál pedig azt hiszem, hogy oda pedig például nem szoktak The-t rakni. De én ezt nem tudom, ezt csak olvastam valahol egyszer, még régen.
4/4 elistvan válasza:
The-vel és a nélkül is helyes, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!