Melyik a nyelvtanilag helyes mondat angolul?
Figyelt kérdés
She has crazy high heals vagy She has crazily high heals?
Egy mmorpgvel játszok és a csapatom elkezdett ezen a mondaton vitázni. Mégis melyik a helyes?
2021. jan. 31. 01:46
A kérdező szavazást indított:
She has crazy high heals.
She has crazily high heals.
18 szavazat
1/16 anonim válasza:
Mindketto helyes lehet.
1. crazy - orult
2. crazily - orulten
Csak ennyi a kulonbseg.
1. Orult magas cipoi vannak.
2. Orulten magas cipoi vannak/orulten magasak a cipoi.
2/16 A kérdező kommentje:
Ez nem heels volt hanem heals mint gyógyítások, mert egy magas szintű papról volt szó egy játékban. De gondolom ez nem változtatja meg, hogy mindkettő lehet helyes?
2021. jan. 31. 01:57
3/16 anonim válasza:
Igen, bocs, nem figyeltem oda.
Nem valtoztat semmit. Mindketto helyes.
4/16 A kérdező kommentje:
Oh, köszönöm, az anyanyelvi amerikaiak, már ott beszóltak nekem, hogy olyan szó nincs is, hogy crazily. Szóval érdekes vita volt és nagyon elbizonytalanodtam a nyelvtanomban.
2021. jan. 31. 02:03
5/16 anonim válasza:
6/16 anonim válasza:
As adverbs the difference between crazily and crazy
is that crazily is in a crazy manner while crazy is (slang) very, extremely.
7/16 anonim válasza:
Amennyiben "nagyon magas" a jelentés, csak a crazy high heals a helyes. A crazily az őrültent, elmebetegent jelent, nem fokozó értelemben.
9/16 anonim válasza:
Szia!
Ez a “high heals” nem stimmel.
Gyogyitasok Igen, de a mondatodba “treatments”-t irnek. Habar nem ismerem a jatekot.
Talan ezzel volt bajuk az amcsiknak.
Ha leirnad magyarul a mondatod, jobban megertenem.
#1, 3, 5, 6, 8 vagyok.
10/16 anonim válasza:
Az egyik amerikai corpus szerint nem sok irodalmi példa van rá, de Jim Thompson meg Robert Penn Warren is használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!