Hogyan tanuljak németet, miközben gyűlölöm?

Köszi a válaszokat és a linkeket!
A tanárommal nincs gond, szeretem, aranyos, jó tanár, de a nyelvet valahogy nem tudom megszeretni.
Feláll a hátamon a szőr tőle, képtelen vagyok a szavakat megjegyezni, csúnya a nyelv hangzása, mindig a nácik jutnak róla eszembe.

Próbálj meg másra gondolni! A nácik néha nekem is elvették a kedvem. Ne törődj velük, nem érdemlik meg.
A kedvenc témáidban keress fórumokat, hallgass téged érdeklő német nyelvű felvételeket, ismerd meg a német ajkú népeket. Ha a tanárod kedves, akkor beszéld meg vele a náci-problémát; akár otthon is megfogalmazhatod a szöveget.

Hmmmm, nekem nem a nácik jutnak eszembe róla, az ilyen soha nem vette el a kedvemet tőle :) Más nyelvek beszélői is nagyon sok rosszat tettek már, nyugi ;D De ez nagyon jó ötlet tényleg, ha olyan a tanáro, nyugodtan beszélgethetsz vele erről.
Mondjuk én szeretem is a németet, szerintem jól hangzik. Amúgy keress német nyelvű zenéket, amik tetszenek, akad azért néhány, biztos találsz olyat, ami elnyeri a tetszésedet; sokat segít a nyelvtanulás során ;)
20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!