Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek jól elmagyarázta?

Szerintetek jól elmagyarázta?

Figyelt kérdés

Számomra hihetetlen, de megértettem azt, amit évek alatt nem igazán sikerült a suliban. Újra visszakaptam a kedvet az angolhoz, és az is bebizonyosodott, hogy nem vagyok ostoba hozzá.

[link]

2021. márc. 2. 19:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a kérdéssel kapcsolatban valami?"

Az ott van a #2-ben.

2021. márc. 3. 11:35
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én jobban szeretem, ha olyan oktat, akinek az anyanyelve az angol, mint pl.: English with Lucy. Anno én nagyon szerettem, ha meg akarsz jól tanulni, gyorsan felejtsd el a magyar videókat. Sajna a magyaroknak van az egyik legrosszabb kiejtésük, és ha ilyen videókat nézel, be is rögzül rendesen. Kényszerítsd magad angol videók, filmek nézésére. Az elején nem fogsz sokat érteni. Aztán egyre többet, majd már szinte mindent. Ha nekem ment, neked is fog.
2021. márc. 3. 11:47
 13/18 A kérdező kommentje:

Angolul beszél, sajnos nincs magyar felirat. Hogy értsem meg így, ha elkezdi magyarázni a nyelvtant? Ha majd magasabb szinten leszek, akkor jöhet szóba. Ráadásul brit, a brit akcentust kerülni akarom.

2021. márc. 3. 16:39
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kerülni? Nem lehet elkerülni. Egyik akcentust sem, ha igazán beszélni akarsz angolul. Ha csak a tankönyvi angolt beszéled, akkor kb. senki nem fog megérteni. Ahány ország, annyiféle akcentus. Minél jobban szoktatod hozzá a füled, annál jobb. Lucy jó, és ETJ English is (Eliot). Nyelvtant nem kell magolni, itt lehet elrontani. Használd a nyelvet, hallgass, olvass, írj és majd magasabb szinten érdemes foglalkozni a nyelvtannal. A jó angol tanárok is így tanítanak, mert ennek van értelme. Amíg azon agyalsz, hogy valami egyszerű vagy folyamatos jelen, addig meg nem fogsz szólalni. Aztán nem értik sokan, hogy miért nem tudnak folyékonyan beszélni. Mert fejben fordítanak, meg nyelvtan-sakkot játszanak és pont a lényeg veszik el. A hangos beszéd, hallott szöveg értése és a nyelv tényleges használata. De 100-as nyelvtani tesztet mindenki ki tud tölteni, aki középfokot elérte, csak nehogy egy brit, amerikai vagy ausztrál megkérdezze, merre van az állomás, mert akkor megállt a tudomány.
2021. márc. 3. 18:09
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez a nyelvtanról szóló értekezés ez egy oltári nagy félreértése az egésznek. :)
2021. márc. 3. 18:49
 16/18 A kérdező kommentje:

Bővebben?

2021. márc. 3. 19:24
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt van ez a félmondat: "Amíg azon agyalsz, hogy valami egyszerű vagy folyamatos jelen". Ezzel a két szerkezettel az angol két külön dolgot fejez ki. Ezt ő úgy sajátítja el, hogy nullától húsz éves koráig nulla-huszonnégy órában köti össze agyában a kifejezést a jelentéssel. Hol van egy magyarnak erre 25-30 (mert később nem olyan hatékony) éve? Ezt átlag embernek rohadt egyszerű elfogadni. 10 perc magyarázat, egy óra gyakorlás kontra 30 év, melyik a jobb? Aki buta, az még tegyen rá két napot. És már nincs olyan, hogy azon tököl - ha valóban beszél. Ha évente egyszer találkozik egy turistával, akkor úgysem lesz az folyékony. A nyelvtan nélküli beszédből lesz az, hogy:

- Mivel foglalkozik a férje?

- Alighanem épp borotválkozik.

Mert a kérdés a magyartól úgy hangzott el, hogy what is he doing? - amire az angol hölgy a férje napi rutinjának ismeretében legjobb tudása szerint válaszolt.

2021. márc. 3. 19:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Iszonyat unalmas a video. sajnos nem tudtam vegig nezni. Nem hiszek abban, hogy magyarul kellene az angolt tanulni, bar sokan eskusznek ra. En akkor ertettem meg igazan az angol nyelvtan amikor angolul magyaraztak. Szoval nalam az ilyen videok nem nyerok. Orulok, hogy neked bejott. Tovabbi sikert kivanok a nyelvtanulashoz.
2021. okt. 31. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!