Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azok, akik jól tudnak angolul,...

Azok, akik jól tudnak angolul, ha hallgatnak egy angol nyelvű zenét, nekik az olyan mintha magyarul hallgatnák?

Figyelt kérdés
Válaszaitokat előre is köszönöm.

2020. dec. 28. 06:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
71%
19: Mindenesetre, kétszeri figyelemfelkeltés után sem volt hajlandó elmagyarázni az általa látott logikai hibát. Ha felháborodva nem is volt, nem is tűnik képesnek többre azon kívül, hogy becsmérlő kommenteket hagyjon.
2020. dec. 28. 20:46
 22/26 anonim ***** válasza:

azért itt a megértést több szinten lehet venni nyelvtudás fényében.

ld Queen - I'm going slightly mad c. száma.

2020. dec. 28. 22:30
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem egeszen, csak szavakat hallok, vagy mondatreszeket, csak akkor ertem ha figyelek. Kiveve ha nagyon ertheto a szoveg.
2020. dec. 29. 02:42
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Persze jobban belegondolva magyarul is sokszor erthetetlen a zene
2020. dec. 29. 02:43
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem a rap szövegek olyan szonten idegesítenek a mű feka túlzásba vitt szlengjükkel, hogy általában meg se próbálom megérteni.

Kb olyan, mint amikor a cigányzenébe belekevernek egy csomó kitalált meg félig cigány szót, amitől egészében már követhetetlen, ha van egyáltalán mondanivalója.

De egy szép tisztn ejtett dalszöveget természetesen ugyanúgy megértek, mint amikor angolul beszélgetek valakivel. Olyankor angolul is gondolkodok, és az lenne a nehezebb, ha ehhez magyarra kellene fordítgatni magamban.

2020. dec. 29. 05:34
 26/26 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ez nagyban függ attól, hogy mennyire kap éppen hangsúlyt a szöveg egy zenében, például ha vannak spoken word részletek vagy éppen halkabb a zene az ének alatt, azokra akaratlanul is jobban felfigyelek és azok érthetőbbek is, de van, hogy elnyomja a zene a szöveget és csak részleteket hallok, meg sokszor egyáltalán nem is figyelek oda a szövegre. Az se mindegy, hogy milyen stílusban énekelnek, például egy death metál szám szövegét nem biztos, hogy maradéktalanul érteni fogom dalszövegolvasás nélkül, még ha oda is figyelek rá éppen.

De ezek pontosan ugyanígy igazak a magyar zenékre is, van olyan dalszöveg, amit többszöri meghallgatás után is csak részlegesen tudtam megfejteni, pedig magyarul van :D

Szóval szerintem ez nem (csak) nyelvtudás függvénye.

2020. dec. 29. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!