Azok, akik jól tudnak angolul, ha hallgatnak egy angol nyelvű zenét, nekik az olyan mintha magyarul hallgatnák?
Figyelt kérdés
Válaszaitokat előre is köszönöm.2020. dec. 28. 06:54
1/26 anonim válasza:
Nem biztos, hogy örülnek, hogy értik a bárgyú, buta szövegeket.
2/26 anonim válasza:
Nekem nem. Általában nem figyelek a szövegre, csak sokadik hallgatásra kapom néha fel a fejem egy-egy rímre és csodálkozom rá, hogy miről van szó ebben a számban. Olyankor elkezdek fülelni a szövegre is, egyébként nem.
3/26 anonim válasza:
Nekem Igen, mindent megertek.
A #2 azert fulel tobbszoros meghallgatas utan, mert meg nincs annyi tudasa, hogy angolul gonfolkozzon, mikor a nyelvet meghallja. Ide-oda fordit meg.
4/26 anonim válasza:
Ha németül hallom a zenét, akkor az tényleg olyan, mint ha magyarul lenne. De angolul valahogy ki tudom kapcsolni magamban a szöveget. Pedig egyformán jól beszélem a két nyelvet.
5/26 anonim válasza:
Elvileg aki TÈNYLEG tudja a nyelvet, annak olyan, mint az anyanyelve lenne, nekem németül is, angolul is egyböl érthetö a szöveg is (a 4-essel ellentében a metált is, de azt nem szeretem), kivéve, ha valami nagyon erös akcentussal éneklik, aminek nem sok köze van az angolhoz.
6/26 anonim válasza:
Én legtöbbször nem figyelek a szövegre, soha nem az, ami megfog egy zenében. Mondjuk a legtöbbször dalszöveg sincs azokban, amit hallgatok. De ha van, azt általában megértem, hacsak nem valami eltorzított, agyoneffektezett éneklésről van szó. (Pl. M83 néhány-összes száma)
7/26 anonim válasza:
Igen. Egybol megertem, kiveve tenyleg ha valami eros fura akcentussal enekel valaki. En altalaban a dalszovegre figyelek, a stilus szinte mindegy, a szovegek alapjan szokott megtetszeni 1-1 zene. (Felolem bugyuta is lehet, az is tetszhet, tokre hangulatfuggo.)
8/26 anonim válasza:
Igen, szinte azonnal megértem a szöveget, ugyanígy ha angol nyelvű videót nézek. Nálam a zenénél fontos, hogy mit énekelnek, nem elég a jó dallam vagy a jó énekhang. Szeretek figyelni a dalszövegekre.
9/26 anonim válasza:
Attól függ, hogy milyen zenét.
Pl. egy rapnél azt se értem, mit mondanak, meg eleve tele van szlenggel, meg nemlétező szavakkal.
De egy normális, lassú dalt simán megértek.
Egyébként igaza van az elsőnek. Eléggé meglepődtem iskoláskorom pár kedvenc számán, amikor később megértettem őket :D
10/26 anonim válasza:
Filmeket, sorozatok angolul nézek felirat nélkül, minden érthető, azonban a zenéknél bajban szoktam lenni felirat nélkül mert néha egyes részeit nem hallom rendesen, bár ez kevés zenénél fordul elő, de megesik. Egyébként tényleg olyan mintha magyarul hallanám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!