Azok, akik jól tudnak angolul, ha hallgatnak egy angol nyelvű zenét, nekik az olyan mintha magyarul hallgatnák?
A fenti link lényege: még az angol anyanyelvűek sem mindig értenek meg minden szót.
A magyar nyelven énekelt dalokban a különböző énekeseknek hasonló/megegyező a kiejtése, és a dalok is általában úgy vannak keverve, hogy az énekhang elnyomja a zenét, de mindenképpen a zene előterében van. Legalábbis nekem mindig hangosabbnak tűnt az énekes a zenénél, amit én mindig az énekes egója megtestesülésének éreztem. Pedig hát Magyarországon nem sok Adele van, akiknek még el is nézném...
Az angol nyelven éneklők sokkal változatosabb kiejtéssel énekelnek. Ahogy az egyik hozzászóló írta a linken, az USA-n belül sem biztos, hogy akár még egy tőzsgyökeres amerikai is megért egy távolabbi államból származó énekest. Sokszor még a videoklipeken is felirat van. Az is számít, hogy milyen zene, hogyan van keverve. Kevés olyan angol anyanyelvű van, aki minden énekelt szót megért, ezért van nagyon sok félrehallott szöveg.
Szóval a válasz, nem, nem olyan, mintha magyarul hallgatnák, de ez nem a nyelvtudás hiánya.
A 13-ból: "Kevés olyan angol anyanyelvű van, aki minden énekelt szót megért, ezért van nagyon sok félrehallott szöveg."
"Hold me close, Tony Danza..."
Én nagyon örülök, hogy idetaláltak a szuperintelligencs asgardok, mert ezek szerint az itteni csillagkapuk működnek, tudjuk hol vannak, és én is mehetek bárhová a csillagkapukon át.
De az átlag bolygólakónak van azért nehézsége a dalokkal. Én akkor lepődtem meg, mikor a döntőbírónak bevont anyásnyelves elvitte egy harmadik irányba a dolgot, ami ráadásul még logikailag is rossz irány volt. :D
A 14-es fel van háborodva, hogy VANNAK olyanok, akik megértik az angol nyelvü szövegeket, ö meg nem képes erre!
Pedig a gond CSAK ANNYI, hogy van, aki tud elég jól angolul, meg van, aki (még) nem.
"A 14-es fel van háborodva"
Hogy lenne felháborodva, te alpesi kérődző, amikor arról írt, hogy még az anyanyelvű sem megbízható az éneklés levételében. :D :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!