Kedves Tolmács-fordítok! Milyen iskolákat ajánlotok, ha tolmács-fordító szeretnék lenni? Én, az Almádi kéttannyelvű iskolát néztem? Ez megfelelő, vagy nem? Vagy ha esetleg másik kéttannyelvűt ajánlanátok? Minden érdekel
Figyelt kérdés
Nagyon köszönöm2020. nov. 5. 16:45
1/4 anonim válasza:
Bármelyik jobb gimnázium megfelel. Mehetsz a Lovassy-ba, de szerintem a Padányi sem rossz választás. Esetleg a Vetési.
2/4 anonim válasza:
A középiskola csak annyiból számít, hogy le tudj tenni egy olyan érettségit, amivel aztán felvesznek egy nyelvszakra. Ehhez bármelyik normálisabb gimnázium megfelel. Én teljesen átlag gimnáziumba jártam, még csak nem is kéttannyelvűbe vagy nyelvszakosba. Viszont már középiskolás koromban is fordítgattam a szabad időmben képregényeket, novellákat stb. csak úgy hobbiból, ez szerintem sokat segített. Majd az egyetemen kell fordítási témájú kurzusokat felvenned, ez már egyetemfüggő, hogy pontosan hogy működik. Nálunk volt fordító-tolmács szakirány az alapszakon is, én csak azt végeztem el, de úgy tudom, külön ilyen témájú mesterszak is van.
3/4 A kérdező kommentje:
Szerintetek most az Almádi milyen szinten van? Egy erősebb vagy átlagos iskola?
Illetve nagyon érdekelne milyen nyelveken beszélnek a válaszolój?
És még azt elfelejtettem a kérdésbe írni, ami egy erősebb, jobb suli és lehet a második nyelvnek egzotikusabbat választani
Nagyon köszi
2020. nov. 5. 21:56
4/4 A kérdező kommentje:
Milyen ilyen sulikat ismertek?
2020. nov. 5. 21:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!