Melyik a legjobb nemzetközi nyelvvizsga?
Az alábbiak közül melyik az, amelyiket a világon szinte mindenhol elfogadják? Illetve melyik "ér a legtöbbet"?
-IELTS
-TOEFL
-CAMBRIDGE
Köszi!
Utánaolvastam, és elvileg az általam felsorolt három nyelvvizsga a legelismertebb világszerte (TOEFL / IELTS / CAMBRIDGE).
Esetleg érdemes lenne mind a hármat megcsinálni, vagy felesleges?
TEFL-oktatóképzésre szeretnék majd jelentkezni egy fél év múlva.
USA-ban inkább a TOEFL-t kérik, Angiálban CAE/IELTS, mindenhol máshol bármelyiket elfogadják általában.
Hivatalosan azt hiszem a TOEFL és a CAE csak két évig érvényes (Ha itthon honosíttatod, akkor végtelenül mint egy bármilyen más, magyarországon akkreditált nyelvvizsga). Viszont általában HA kérnek valahol bármilyen nyelvvizsgát ,akkor ott van, hoggy 2 évnél ne legyen régebbi (Szóval ilyen szempontból sokszor az IELTS is csak 2 évig érvényes). Ez persze olyankor már nem számít, ha kint dolgozol/tanulsz külföldön X éve angolul.
Az összeset megcsinálni teljesen felesleges. Nézd ki, hogy ahova akarsz menni (ország, vagy akár intézményi szinten) mit várnak el, és tedd le azt az egyet.
Köszönöm.
A Cambridge nyelvvizsgát csinálom, elvileg azt fogadják el a legtöbb helyen és nem is évül el.
A TOEFL és az IELTS az biztos, hogy két évig érvényes, annak utánanéztem.
A Cambridge elvileg örökké, de megkérdeztem tőlük e-mailben, még nem írtak.
Szia!
Érdekelne a kérdés kimenetele, én is nemzetközit tervezek letenni ebben a félévben.
Melyik mellett döntöttél, illetve hogy érzed, jól döntöttél?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!