Jól fordítottam magyarra?
your next trial will prove more challenging
A következő gyakorlat sokkal nagyobb kihívást jelent
all disciples must enter the Proving Grounds
Minden tanítványnak be kell lépnia a bizonyítás területére
the test represents the fear we all carry inside ourselves
A teszt a belső félelmeinket mutatja meg,amely mindanyiunkban megvan
if you are to be a true member of the clan, you must conquer that fear
Ha a klán valódi tagja akarsz lenni,akkor lekell győznőd a félelmeidet
I will take you to the cavern,but you must enter alone
elkísérlek a barlangba,de egyedül kell belépned
1/ A következő próbád (your!) nagyobb kihívást fog jelenteni (nincs benne a sokkal)
2/ nem ismerem sajna ennek a műfajnak a szókincsét - tényleg bizonyítás területének hívják (eredetileg ugye kísérleti lőtér, tesztpálya volt, az ide nyilván nem jó, de így olyan fura magyarul:(
3/ ha ez valami gyakorlati dolog (mint pl. amikor Luke Yodánál bement abba a nem is tudom, alagútba, barlangba, ahol látszólag DV-rel harcolt, aztán mikor levágta a fejét, saját maga nézett vissza rá), akkor semmiképp sem hívnám tesztnek -- még mindig lehetne próba, próbatétel
...azt a félelmet jelképezi, amelyet mindannyian magunkban hordozunk (nincs belső, és nincs többes szám)
4/ that fear - azt a félelmet (!)
Igaz, barlanghoz - köszi, kedves #3.
Kedves #4., nem törvényszerű, nekem pl. a szerkesztők ki szokták szedni, hiába nagy az eredetiben. :(
Lehet, hogy nem nézed ki belőlem, de elsőre is értettem. :)
Hadd ne soroljak konkrét példákat, de olyasmikre gondolok, mint amikor valaki "indiánmódra" elnevezi a másikat első látásra, és utána úgy emlegeti, pl. Piros Haj, Cvikkeres Tahó stb. Az eredetiben ezek mindig nagybetűk, nekem a fordításnál tíz esetből kilencszer lehúzzák a nagybetűt (igazából nem is értem, miért, hiszen Ülő Bikát meg Szökkenő Szarvast se kicsi betűvel írjuk), de néha, némi közelharc árán sikerül visszaíratnom nagyra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!