Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a legfurcsább angol nyelvta...

Mi a legfurcsább angol nyelvtani szabály?

Figyelt kérdés
Mi az a nyelvtani szabály amit feleslegesnek tartotok vagy változtatnátok rajta?

2020. jún. 8. 14:01
1 2
 1/12 anonymousreview60 ***** válasza:
76%
3. E/3 személyrag. 2. Rendhagyó múlt idejű alak. 1. Must = kell, must not = nem szabad jellegű rendellenes módhatározó-használat.
2020. jún. 8. 14:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Reported speech igeidő-egyeztetés (sztem felesleges). A feltételes mód más nyelvektől eltérő képzése (mondatszerkezetek ragozás helyett).
2020. jún. 8. 17:47
 3/12 anonymousreview60 ***** válasza:
86%
#2: Milyen eltérés a feltételes módban a többi nyelvtől? I were = ich wäre, I would have had = ich hätte gehabt, I would make = ich würde machen
2020. jún. 8. 21:37
 4/12 anonim ***** válasza:
32%
Az angolban azért nem ilyen egyszerű. First-, second-, third-, zero & mixed conditionals? Ezekről hallottál már?
2020. jún. 9. 01:58
 5/12 anonymousreview60 ***** válasza:
#4: Az a feltételes múlt, jelen stb., ugyanaz mint fentebb írtam.
2020. jún. 9. 05:54
 6/12 anonim ***** válasza:
78%
Nyilván nem tudom megváltoztatni, ahogy az angol anyanyelvűek beszélnek, de nekem a legfurcsább a do használata. Kérdéshez és tagadáshoz mindenképpen szükséges segédige használata, és ha eredetileg nincs egy a mondatban, akkor kell a do-t használni.
2020. jún. 9. 08:53
 7/12 anonim ***** válasza:
De azok valójában mondatszerkezetek, amik két tagmondatból állnak és te csak az egyik felét írtad le, ami nem a teljes sztori.
2020. jún. 9. 13:37
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Reported speech igeidő-egyeztetés (sztem felesleges)"

Nem mindig felesleges. Mást jelent az a két mondat, hogy

He said he loved her (egyeztetve) meg az, hogy

He said he loves her (egyeztetés nélkül).

Az első azt fejezi ki, hogy amikor mondta, akkor szerette (de

a mondat nem mond semmit arról, hogy most mi van), a második meg azt fejezi ki, hogy most is szereti.

2020. jún. 9. 21:01
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

"First-, second-, third-, zero & mixed conditionals"

Ezek közül a first meg a zero nem is feltételes mód igaziból, hiszen a feltételes mód az, hogy pl. "elajándékoznám" meg "elajándékoztam volna". Pl.:

If I get a present I don't like for my birthday, I (always) give it away. (Zero = Ha olyan ajándékot kapok a születésnapomra, ami nem tetszik, (mindig) elajándékozom. Ebben nincs egyetlen feltételes módban levő ige sem.)

If I get a present I don't like for my next birthday, I'll give it away. (First = Ha olyan ajándékot kapok a következő születésnapomra, ami nem tetszik, majd elajándékozom. Ebben sincs.)

2020. jún. 9. 21:10
 10/12 anonim ***** válasza:
79%
A feltételes módban szerintem az a furcsa, hogy múlt idővel fejezik ki: A feltétel Past Simple időben van, míg az eredménynél would-ot használják, ami a will múlt ideje, tehát a jövő idő múltban (egyébként láttam így pár könyvben, hogy future in the past).
2020. jún. 10. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!