Miből nyelvvizsgázzak?
Nem mintha elsősorban egy ilyen oldal véleményére adnék, de gondoltam megkérdezem már a nagyérdeműt, annyival is okosabb leszek:
Van egy német középfokúm, de a nyelvet annyira nem is szeretem, meg egy év alatt felejtettem is sokat, nem nagyon beszéltem németül az egyetem első éve alatt.
Ezzel szemben nagyon sokat olvasok angolul, szótárral, sok filmet, sorozatot nézek angol nyelven, magyar vagy angol felirattal, és nagyon benne vagyok az angolban. Viszont soha nem tanultam, nem volt rá lehetőségem.
Na de nekem kéne egy felsőfokú nyelvvizsga a diplomához, és amit nem tudok, hogy vajon mire érdemesebb "gyúrni"? Németből elevenítsem fel, és vigyem tovább, vagy vágjak bele az angolba, ha már úgy megszerettem?
2-3 év rengeteg, szinte bármelyik nyelvet meg lehet tanulni felsőfokon megfelelő gyakorlással, kitartással.
Szerintem menj el egy nyelviskolába és iratkozz be egy angol tanfolyamra, ahol átveszik a nyelvtant. Nem vészes, biztos menni fog!
Ha szeretsz sorozatokat nézni és érted is őket nagyjából, az nagyon nagy előny a hallgatásnál, a szókincs a beszédnél, amit persze bővíteni fogsz a tanfolyamon is és a vizsga-előkészítőn. Szerintem angolból alapszint körül lehetsz, olvass cikkeket a neten, egy jó könyvet (esetleg olyat, amit magyarul már olvastál vagy ismered a sztorit)
kóstolj bele az angolba, akkor látni fogod melyik megy/tetszik jobban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!