Angolból vagy németből nyelvvizsgázzak? Bővebben lent
Figyelt kérdés
Jövő nyár közepén le kell raknom a középfokú nyelvvizsgát ahhoz, hogy felvegyem az üzleti nyelvet. Tanácstalan vagyok, hogy a kb 5 éve nem használt és elfelejtett angolt kezdjem-e elölről vagy inkább a némettel próbálkozzam? Úgy hallottam, hogy német nyelvből könnyebb a nyelvvizsga. Tanácsok?2009. szept. 16. 09:44
1/4 anonim válasza:
Nekem mindkettő megvan, szerintem egyik sem volt nehezebb a másiknál. Ne ez alapján dönts, hanem hogy melyiket akarod jobban tudni.
2/4 anonim válasza:
Angolból gyorsabban el lehet jutni a középfokig, mint németből, azonban németből könnyebb a középfokról eljutni a felsőre. Remélem érted :)
Német tanulás után könnyebben megy az angol, de fordítva iszonyat.
Én németet tanultam előbb, így nekem az jobban is megy.
1 év alatt nem biztos, hogy leteszed belőle a középfokút..
3/4 anonim válasza:
Én németből 12évnyi tanulás után tettem középfokút(érettségi előtt), utána elkezdtem angolt tanulni, 1,5évet tanultam és letettem a középfokút.
Szerintem az angol könnyebb.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sokat gondolkoztam a dolgon és inkább az angolra kezdek el rágyúrni. Valahogy közelebb is áll hozzám ez a nyelv. Szép napot!
2009. szept. 16. 12:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!